Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

BEDE MÁRTON FELTÁMADT -ÁLHÍR

2010.07.06. 11:17 Hepciás

 

Csoda történt! Feltámadt Bede Márton, a néhány nappal ezelőtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolt újságíró.

Miután kellőképp kiujjongták magukat az Örömhírről értesült kedves olvasók,  egy újabb jó hírrel fokozzuk jókedvüket, éspedig azzal, hogy a Nekrológ Blog kultur szekciójához egy igazi nagyágyú, Győrffy Miklós is csatlakozott. Miklós első útja Bede Márton temetkezési barlangja elé vezetett, hogy a kétezer éve nem tapasztalt csodálatos eseményt követően újjászületett kiváló tollforgatóval ő készíthesse az első exkluzív interjút.

Győrffy Miklós: Kedves Márton, először is engedje meg, hogy hadd gratuláljak elsőnek a csodás feltámadásához, de in medias res, csapjunk a lovak közé, olvasóinkat elsősorban az érdekli, hogy az újjászületését követő első, még a barlang szájában megírt cikkében, az Internetnek hinni = nem menőben tulajdonképpen meghaladja, sarkosabban fogalmazva, megtagadja eggyel korábbi cikkének lényegét,  az Internetet szabályozni = Nem menőt?

Bede Márton: Így igaz, újjászületésemet követően átértékeltem az internettel kapcsolatos álláspontomat. Egyben elfogadtam Rogán Antal felkéréset a közeljövőben felállításra kerülő, az NHH-t [Nemzeti Hírközlési Hatóság –a szerk] és az ORTT-t [minden Bede Márton olvasó, még a baráti körét is beleértve, tudja, hogy minek a rövidítése–a szerk] ötvöző csúcsmédia hatóság Internet szekciójának a vezetésére.

Gy.M.:  Ez azt jelenti, hogy bevezetik a blogok regisztrálását, és a tavalyi év internetes álhír slágere, az úgynevezett Bloggerigazolvány kikerül a humor kategóriából és halálosan komolyan veendő, hivatalos engedéllyé válik?

B.M.:   Így van. Bebizonyosodott, hogy az internetet ugyanúgy szabályozni kell, mint bármelyik másik médiumot. Például a zenei tartalmú blogok szabályozásában olyan nemzetközileg,  különösen az Egyesült Királyság DJ berkeiben is elismert kiválóság fogja szaktanácsadóként segíteni a munkámat, mint Jeszenszky Zsolt. Ki kell, hogy ábrándítsam kenyéradó gazdáját, egy olyan silány, nívótlan blog, mint a Nekrológ, természetesen törlésre kerül.             

Gy.M.:  Ha jól értelmezem, valamiféle műveltségi, intelligenciabéli cenzusban gondolkodik? Blogot ezentúl az írjon, aki elér egy elvárt szellemi szintet?  Mint az elhíresült, Hírcsárda című, internetes viccoldal egyik álhírét komolyan vevő Hoffman Rózsa esete kapcsán írja:  „Ici-picit természetesen én is nevettem Hoffmann Rózsán, mert egyrészt nem hiszek abban, hogy indokolt esetben ne lehetne kicsúfolni szerényebb képességű embertársainkat” Például Hoffmann Rózsa esetében, ő mint iskolaigazgatói és közhivatal vezetői tapasztalatokkal rendelkező pedagógus, milyen szellemi kvalitásokkal kellene, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy, ismét Önt idézve, ne az úgynevezett „szerényebb képességű embertársaink”   jelzővel illesse?

B.M.: Mint bárki másnak, természetesen neki is fel kellene tudnia sorolni a Barcelona labdarúgó csapatának kezdő felállítását öt évre visszamenőleg. Hisz evidens, hogy ez az alapműveltség minimuma.

Gy.M.: Ön a Bede Márton Webhulladéka c. felületen az alábbiakat írja  „Tegnap küldte be valaki az Indexes stafflistára az én halálomat feldolgozó postot. Ebből három sornál többet nem bírtam elolvasni, a szerző azt a számára megugorhatatlan feladatot tűzte maga elé, hogy Worluk stílusában írja meg az én nekrológomat.” Ön szerint bárki elhiszi, hogy pusztán három sort olvasott el, az egyébként nem túl hosszú, az Ön munkásságát taglaló, bármennyire is silány színvonalú posztból?

  B.M.: Igen.

Gy.M.: Köszönöm az interjút, mondhatnók, ha Önhöz hasonlóan most villáminterjút készítenék, viszont egy exkluzív interjú során nem hagyhatom ki az alábbi magaslabdákat: Egyrészt a poszt megjelenését követően, mint ahogy az egyik kommentelő is felhívta rá a figyelmet, az IZsDB-t visszaállították az eredeti állapotra, másrészt a posztírójéval azonos IP címen lévő számítógépet többen használják. Még a felhasználók pontos köre se határolható be. Közülük egyikük egy blogot írt, gyakori frissítéssel, amivel kb. egy éve felhagyott. Azóta azt a blogot jó esetben hetente 1-2 ember látogatja. Az ominózus, viccesnek, egyben a maga módján tárgyilagosnak szánt, de természetesen valójában még csak középszerűnek sem mondható álhalálhírének leközlésekor, és az azt követő napon viszont több mint kétszáz látogatója volt annak, a lényegében tetszhalott blognak. Vajon bennfentesek benéztek az IP cím mögé, vagy mindez pusztán a véletlen műve? Hiszen, mint tudjuk, kellő szerencsével, ha az írógép elé ül egy majom, akár Shakespeare összes művét is le tudná gépelni?     

B.M.: (A JBQA-t a kis gyökérnek, sunyi módon kivédi magát azzal, hogy többen használják a gépét, még csak azt se tudja, hogy konkrétan kik. Szólok a Rogán Tóninak, hogy a KRESZ-hez hasonlón be kell, hogy vezessük az internetes tartalomnál is az objektív felelősséget. Ha nem nevezi meg a tag, hogy ki használta még a gépet, neki kell elvinni a balhét.) [a dőlt betűs szövegrész Bede Márton kimondatlan gondolatait tartalmazza –a szerk.] Kérem a következő kérdést.

Gy.M.:  Márton, Ön a cikkében azt írja, hogy szegény szüleit megijesztette az Ön ízléstelen álhalálhíre. Természetesen együttérzek a szüleivel, egy ízetlen tréfával idősebb embereknek nem ildomos a kedélyét borzolni, de már megbocsásson, ön, mint aki a Matula Magazinban anno megjelent (tudom, a cikket nem ön írta, de a honlapot ön szerkesztette) hatalmas gáz, és kőolaj tárolóról szóló cikkel, gyakorlatilag országos tömegpánikot keltett, nem érzi úgy, hogy most úgy sajnáltatja magát, már elnézést, mint egy kis puncika? Mintha Sylvester Stallone fénykorában, mondjuk valamelyik korai Rambo rész forgatásának a szünetében elsírta volna magát, mert kihűlt a kakaója?  

B.M.: Ilyen szánalmasan színvonaltalan kérdésre még csak válaszolni sem vagyok hajlandó. Arra viszont jó a kérdés, hogy mindenki meggyőződhessen róla, miért kell az ilyen selejtes blogokat betiltani, zugfirkászaikat büntetőjogilag felelősségre vonni.

Gy.M.:  Bede úr, most már elárulom önnek, a Nekrológ Blog szerkesztőségében arról tájékoztattak, hogy az egyik szerkesztő írásaiból annak idején ön többet is leközölt a Matula Magazinban. Bizonyára azóta drasztikusan csökkent az illető írásainak a színvonala, mint ahogy azt ön is kifejtette e bloggal kapcsolatban. Hogy miért készült önről fikanekrológ? Nos, mert az illető küldött önnek egy (legalábbis terjedelmileg) komolyabb anyagot és pusztán arra kérte, hogy azt továbbítsa, abban bízva, hogy talán az valamilyen szinten promózható. Ön sehogy sem jelzett vissza. Akár egy egysoros: „Szerintem szar.” vagy „Nem érek rá.” esetleg „Bele se nézek, rengeteg hülyeséggel bombáznak.” is elég lett  volna a pökhendi hallgatás helyett. Ön összesen ha legfeljebb pár tucat e-mailt kapott az elmúlt kb. 5-6 évben az illetőtől, akkor is szinte kivétel nélkül ingyen és forrás jelölés nélkül közölhető anyagot, tehát még csak azt sem mondhatja, hogy egy civil tetűként tapadt önre, haverkodni, netán  álláshoz akart jutni. Mi, függetlenül attól, hogy Ön hogyan vélekedik a blogunkról,  fenntartjuk az álláspontunkat az ön kivételes tehetségével kapcsolatban. Azonban érdemes lenne elgondolkodni azon, nem feltétlenül szerencsés önre nézve, ha annak válik az iskolapéldájává, hogyan lehet  pár éven belül megjárni az utat a szemtelen, formabontó ifjú titán lázadótól a sértődékeny, érinthetetlen, tévedhetetlen Megmondóember státusig:-).

Nyilván rengeteg e-mailt kap, de ön, aki nemrég az olvasói leveleket magasztalta, igazán vehetné a fáradtságot arra, hogy válaszoljon legalább  egy egysorost, akár teljesen elutasítót, az olyan dilettáns civileknek, akiknek a korábbi anyagaiból néhányat felhasznált. Akkor nem tűnne akkora arcnak, és nem csinálna majmot se magából, se másokból, a baráti, ismerősi körét, és az ő ismerőseiket is beleértve, egészen a honi internetes body building újságírás tótumfaktumaival bezárólag. Mindezt még most is megteheti, a korábbi e-mail cím már nem aktív, de a nekrolog.blog(kukac)gmail-re írhat.

 

 

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

˙(EGY AMERIKAI GYORSÉTTERMI PAPÍR KÁVÉSPOHÁR RÉSZLETESSÉGÉVEL)

 

EZ A BLOG EGY VICCLAP (A SZÍNVONALA TERMÉSZETESEN LEHET, HOGY SILÁNY, A TÉMAVÁLASZTÁST PEDIG NEM BIZTOS, HOGY MINDENKI ÍZLÉSESNEK TALÁLJA). A TARTALMA NEM VALÓS (LEGFELJEBB NYOMELEMEKBEN). AZ „IGAZI” GYŐRFFY MIKLÓS SEM NÁLUNK RIPORTER. KEDVES HOFFMANN RÓZSA, DOBI ÁGNES, BEDE MÁRTON BARÁTI KÖRE, NYUGODJANAK MEG. MINDENKI MÁSNAK GONDOLOM MINDEZ NYILVÁNVALÓ.

 

4 komment

Címkék: bede márton

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr52132991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivrilider 2010.07.06. 14:55:28

Egy: Szily Laci már egy-két éve is úgy nevezte Bede Marcit, hogy a magyar internet Aczél Györgye. Tehát ez a hatóságvezetés nagyon is testhez álló lehetne neki. :)

Kettő: Nem hiszem, hogy Bede ezt komolyan gondolja. Ha valóban internethatóságot állítanának föl, valószínűleg tiltakozna ellene. Bár nem biztos, de

Három: Semmi baj sincs azzal, ha az ember érik. Így történik ez. Aki felnőttkorára sem érik meg, az bizony dilettáns marad és periférikus deviáns. Tehát szerintem SEMMIT sem von le Bede Marci tehetségéből a későbbi esztablisizálódása, épp hogy gazdagítja a pályáját.

Négy: A nekrológblog gazdájának pedig nem kéne megsértődnie azon, ha valaki nem válaszol, hanem esetleg újra kéne írnia, vagy másokon keresztül kellene megpróbálnia megkörnyékeznie. Azt viszont végképp nem kellene csinálnia, hogy ilyen kis pitiáner sérelemből kifolyólag ír nekrológot. Egy ilyen blog alapföltétele épp a semlegesség kellene legyen, vagyis nem személyes elfogultságoktól függően választani témát (természetesen lehet úgy tűnnie, mintha személyes elfogultság lenne - ami Bede stílusának is egy része -, de ez nem hathatja át az egészet, mert akkor nevetségessé válik a szerző).

Hepciás 2010.07.06. 16:17:16

@ivrilider:
Egy: nem hangzik rosszul:-)

Kettő: Szerintem se, de hát ez egy vicclap (akar lenni).

Három: Ebben is teljesen egyetértünk, ezt írtam ebben és főleg az első bedés posztban is, sajnálom, ha neked nem jött át.

Négy: Nem olyan jellegű, ami (főleg ripszropsz) újraírható. Bede részéről pusztán egy továbbpostázást vártam, de legalább egy , akár egysoros visszajelzést, az előzmények tükrében, de ezt a posztban kifejtettem. "Bede megkörnyékezése mások útján" részemről kizárt. A helyzet fordított volt, max másokat környékeztem volna meg rajta keresztül. Szerintem annyi elvárható lett volna részéről, hogy legalább egy "nem"-et visszaír, de mindezt a posztban megírtam. Kinek pitiáner sérelem, kinek jelentős, minden relatív. Hál' istennek nem egy árvíz horderejű a téma. Részemről egy Bede blog elegendő lett volna, ez pusztán az ő cikkére és tumblijára született reakció, hátha érdekel valakit mindkét nézőpont. Abban tökéletesen igazad van, hogy a Nekrológ blognak semlegesnek kell(ene) lennie, nem a személyeskedésről kell, hogy szóljon. Jómagam megvagyok több Bede poszt nélkül. Ha ő nem bolygatja tovább az ügyet, részemről itt a vége.
Az elkövetkező napokban, hetekben 100% "Bedefree" saját posztok és vendégposztok várják az olvasókat. Kb heti 2-3 poszt, de holnap is lesz frissítés, ez a mai rendkívüli kiadás:-) Ha eddig nem tetted meg, te is küldhetsz vendégposzt tervezetet. Üdv:
Hepciás

Frick László Emlékzenekar 2010.08.16. 05:23:34

Jövőre benevezlek benneteket a gasztroblog kateg'be, ha az idén hírblogkateg győztes lehetett Török Gábor payolablogja, akkor tik is jó eséllyel indulhattok.

Hepciás 2010.08.16. 10:08:56

@Frick László Emlékzenekar:
Különös tekintettel arra, hogy az állati eredetű ételeket, az osztriga és csekély egyéb kivétellel kimúlt élőlényekből készítik, teljesen tematika kompatibilisek vagyunk. Ami a minőséget illeti, már most nagyobb összegben lefogadnám, hogy mi leszünk a nyertesek. Mindenesetre kössz a jelölést, egy VIP belépőt a gálára majd lepasszolunk.
süti beállítások módosítása