Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

NEMHUNYT BEDE MÁRTON - ÁLHALÁLHÍR

2010.06.30. 07:28 Hepciás

Budapest belvárosában tegnap a késő esti órákban,  bestiális kegyetlenséggel, egy IFA féltengellyel verték agyon Bede Márton internetes újságírót. Kollégája, Tóta W. Árpád az alábbi, rendhagyó nekrológgal emlékezik meg indexes főmunkatársáról:

  

MATULA BÁCSI

  

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vitriolos, jótollú fiatalember, aki rövidre szabott élete végéig is vitriolos, jótollú fiatalember maradt és bizonyára behányna attól, hogy így kezdődik egy róla szóló nekrológ.

Szóval, ez a csávó a spanjaival még középiskolás korában valami olyasmit csinált, hogy attól a bokád lefosod. 1995 márciusában összetákoltak egy fanzint. Kivágott cikkekből, kollázs képekből, írógépelt szövegből és irkafirkaszerű golyóstoll rajzokból.

Tették mindezt a gimisekre jellemző szertelen szemtelenséggel. Egy egyszeri ökörségnek indult az egész, mint a Red Hot Chili Peppers előzményének számító, Tony Flow and the Miraculously Majestic of Mayhem nevű formáció. Ebben a felállásban lépett fel a zenekar azon az ominózus koncerten, amelyen a tagok Jimi Hendrix Fire című számát úgy adták elő, hogy csupán egy pár zoknit viseltek, azt sem a lábukon.

A Red Hot Chili Peppershez hasonlóan, hál istennek  ez a fanzin, nevezzük nevén, a Matula Magazin is egy hosszútávú sikersorozatot futott be.  

Miről is szólt ez az iromány? Hát arról, ami a fiatalokat igazán érdekli: főleg szexről, drogról, rock ’n’ rollról. Némi focival és erősen odabaszós társadalomkritikával fűszerezve. Politikus, egyéb híresember és mindenféle médiageci fikázással. Korra, fajra, nemre, vallási hovatartozásra tekintet nélkül, de távolról se álszent píszí módon.

Például a  szemtelenül tabudöntő  IZSDB-t, vagyis Az Internet Zsidó Database-t ( http://www.matula.hu/izsdb/ ) is a Matulának köszönhetjük. Az Energiamezők Magyarországon ( (http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615 )című, kurva nagy gáztárolóról szóló cikkel, ami az orosz és az egész nemzetközi nagypolitika, meg a hazai politikus nagykutyák és energialobbi keveréséről szól, pedig konkrétan az elsők között sikerült meghekkelni a magyar sajtót egy internetes kacsával. Nagyjából a Kurucinfótól a Népszaváig. Szerintem maguk a matulások is meglepődhettek azon, hogy az egyértelműen poénnak szánt írást mennyien vették komolyan, és ami talán még tragikomikusabb, egyben készpénznek.

Ha Matula Magazin, akkor tulajdonképpen One Man Show-ról beszélhetünk. Bede Márton vitte el a hátán az egész cuccost, persze olykor zseniális anyagokat kapott másoktól is. A srác időközben profi újságíróvá kupálódott és hál istennek továbbra is kipattant az agyából pár jól sikerült írás, ötletes koncepció. Például a Menő-Nem menő sorozat, vagy a Villáminterjú.

A Matulát is jó ütemben hagyta abba, és annak szellemisége megtermékenyítően hatott több friss, üde, vagy „csak” (és ez cseppet sem kevés) klasszul lekoppintott külföldi  blog beindítására . Többek között a népszerű Modoros  blog is, a Matulában egyet haknizó Hammer Ferenc egy cikkének a továbbgondolása, mint ahogy az ismertetőjében szerepel, de ha nem is írták ki a blogjaikra, borítékolom, hogy a Puruttyától Izom Tiborig sokan merítettek Fenék Tibi és Kocsis Atya, meg a többi matulás figura karakteréből.

Lehet, hogy sokan ezt túlzásnak tartják, de szerintem a Matula Magazin olyan fontos mérföldkő a honi humor palettáján, mint az angoloknak a Monty Python.

Csakhogy, mint a legtöbb megmondóembernek, a szavatossági ideje Bedének sem hosszabb, mint egy heroinistának. Illetve, ha a megmondóembert nem is öli meg a drog, de óhatatlanul olyan pszichés változásokon megy keresztül, mint mondjuk Joe Frusciante, avagy mint a herka helyett a jó öreg alkoholra rájáró néhai Boris Jelcin, vagy a mi Horn Gyuszink. Szóval Bede Marci barátunk az idők folyamán, élete végéhez közeledve afféle szálka-gerenda típusú, másokat lekezelő űbersznobbá hizlalta egóját. Persze az is lehet, hogy már gyárilag is ilyen volt, hiszen nem analizáltam pszichéjét,  de a tények makacs dolgok. Talpnyalókból álló holdudvarral vette körül magát, vagy legalábbis eltűrte jelenlétüket.  Íme még egy kis ízelítő néhai Márton barátunk györgypéterizációjából:

Például a Villáminterjú blogját egy az egyben lekoppintotta valaki, ha jól emlékszem, Miniriport néven. Ez egyesek szerint visszataszító, szerintem belefér. Hisz a srác (vagy lány) mindezt ingyé’, a saját és mások szórakoztatására csinálta, nyilván nagyságrendekkel kevesebb olvasóval, mint a Villáminterjú.

Ennek az ominózus Miniriport blognak a fejlécében nagyjából egy olyan defenzív védekezés szerepelt, hogy Bede, illetve az ő köréből valaki bekóstolta, de kinek mi köze hozzá, hogy ő [mármint a Miniriport bloggere- a szerk.]  a blogolási szabadságával élve milyen blogot ír, hiszen maga Bede is egy külföldi mintáról koppintotta a villáminterjút.

Sima kis vihar a biliben egy nagyblogger és egy kisblogger között? Lehet, tucatnyi ilyen ügy futott mostanság. Hogy mégis mi az érdekes az egészben? Nos, az ominózus Miniriport egyik pillanatról a másikra teljesen törlésre került. Valaki hirtelen felindulásból törli a blogját? Ilyen is előfordult már nemegyszer. Na, de ha valaki egy indexes főmunkatárssal lefolytatott kakasviadal után teszi mindezt, akkor óhatatlanul arra gondol az ember, hogy netán-tán "nem-e kapott a Zillető" előtte egy ehhez hasonló taralmú e-mailt. „az IP címed alapján nem nagy kunszt utánanézetnem, hogy ki vagy”. Hogy mindez pusztán megalapozatlan összeesküvés-elmélet? Még az sem kizárt.

Érdemeit fentebb már részleteztem. Nyilván  még kisezren megteszik, miután a sajnálatos halálhír futótűzként járja be a sajtót, különösen a webkettest. Hogy miért térek ki minderre, a  jó öreg "halottról jót vagy semmit" elvet ízléstelenül megsértve? Higgyétek el, nem pusztán azért, mert az utóbbi időben tele volt azzal a hócipőm, hogy boldog-boldogtalan engem talált meg ehhez hasonló kérdésekkel:

- Te Worluk, miért ilyen gyökér mostanában a Bede? 

Korrekt, teljes képpel szeretnék adózni kollégám, mi több, egykori barátom emléke előtt. Ezért nem hallgathatom el, enyhe szomorúsággal tölt el, hogy egy ilyen kvalitású szabad gondolkodó is a „saját szájába szarik” alapon élete végére elkurvult. Még az se idegesít, hogy valaki konszolidálódik. Jó esetben egyszer mindannyian felnövünk. Például a fentebb hivatkozott IZsDB-t kíváncsiságból most ismét kipróbáltam. Míg korábban a randomszerűen kidobó „zsidó” – „nem zsidó” válasz helyett most mindig a „nem zsidó”-t dobja ki a gép.

És még egy fokkal jobban elszomorít, de természetesen korántsem annyira, hogy egy fikanekrológ megírásán kívül mindezt jobban letüdőzzem, hogy egykori Bede Márton a zseniális gondolatai ellenére világéletében mindig is, de különösen élete vége felé egy olyan öntelt sznob volt, akivel az ember még akkor se menne el egy közös utazásra, ha az utastársra a másik opció mondjuk Zámbó Árpy lenne. 

Nyugodj békében te pökhendi géniusz, utólag persze könnyű okosnak lenni, de ahogyan sok emberrel viselkedtél, nem csoda, hogy végül egy IFA féltengellyel verték szét a fejed.

w

Breaking! Bede Márton feltámadt! Részletekért klikk!

 

36 komment · 1 trackback

Címkék: bede márton

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr52109155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az emberek hülyék – A primitív Nekrológ blog 2010.06.30. 14:58:50

Trackback-hegyek kéretlenül, ízléstelen „humor”, ahol más halálával viccel a színvonaltalan szerző. Ha a politikai bejegyzések pörögnek, Schmitt haláláról ír és a Vastagbőr összes posztja megkapja, ha arra jár, teleszemeteli Török Gábor blo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chr(27) 2010.06.30. 09:21:21

ezzel most marhajó reklámot csináltál a Villáminterjúnak

Hepciás 2010.06.30. 09:23:34

@chr(27):
Szerintem fut az enélkül is, és teljesen megérdemelten, mert tényleg marhajó.

Tatu Monk 2010.06.30. 09:29:41

Hát ilyet? Nem is gondoltam volna. Hát, hogy persze gondoltam én, hogy valami van a háttérben, mert bár igaza van a szónoknak, jó fiú volt ez a Marci, de azt mindenki láttta, akinek van szeme, hogy valami azért ott nem stimmolt. Na de ez?! Ezt is most kell megtudnom. Na így persze mindjárt más, nem is viszok virágot a sírjára, majd küldök inkább egy csulát a rokonoknak borítékban.

Hepciás 2010.06.30. 09:37:57

@Tatu Monk:
Most, hogy volt-e köze annak az ominózus miniriport blog eltüntetéséhez neki, vagy a spanjainak, vagy sem, nem tudom. Amit leírtam, az pusztán egy hipotézis. Azt sem tudom, hogy ki csinálta a miniriportot, ha olvassa ezt a posztot, jelentkezzen (persze ha akar) a nekrolog.blog_kukac_gmail.com-ra vagy ide kommentbe.

Tatu Monk 2010.06.30. 09:51:00

Hű de jól működik a hepciáskodó, méltatlankódó öregnéni stílus. Eddig sosem kaptam direkt választ a posztolótól.
Amúgy mostmár bevallhatom, feltétlen Bede fan vagyok, és magasról teszek rá, hogy bárkinek sikerül-e vagy sem lemásolni a dolgait.

Hepciás 2010.06.30. 09:54:21

@Tatu Monk:
Jaja, lúzergyorsasággal riposztolok:-) Köztünk az a különbség, hogy te feltétlen, én meg feltételes Bede fan vagyok. Pusztán nüansznyi.:-) A dolgai másolása engem sem zavart, de úgy tűnik, hogy őt igen.

BGM56 2010.06.30. 12:09:35

A hír ebben a formában nem igaz.
Barkas féltengely volt.

ladislaus 2010.06.30. 12:20:25

ez de szar. es meg nem is igaz...

Hepciás 2010.06.30. 12:22:10

@ladislaus:
Nem mondod, becsaptak?:-)

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.30. 12:25:04

De kár, hogy nem igaz a hír...
Bede ugyanis akkora tahó, hogy már az elsőt is a fal adja.
És még írni sem tud a szerencsétlenje.

stuccer (törölt) 2010.06.30. 12:28:58

a poszt első része faszság, a második már nem. bede a büdös életben nem volt tehetséges ojságíró, nem is lesz. egyszer jó érzékkel csinált valamit, azóta is abból él. sznob, retardált, szűklátókörű és végtelenül szánalmas, sosem értettem, hogy az ilyen önjelölt paprikajancsikat miért hagyják érvényesülni. jól pofán kéne baszni valami fajsúlyos dologgal, vállalom.

Hepciás 2010.06.30. 12:35:00

@Hajrá, Fő- és Albánia!: @stuccer:
Szerintem írni azért nagyon tud és az ötletei is ott vannak, de ízlések és pofonok.
De erről a miniriport blogról tényleg nem tud senki semmit? B+, már nem kevesen olvasták el ezt a posztot idáig, nem igaz, hogy közülük senki nem ismeri a néhai miniriport.blog.hu igazi sztoriját. Az se baj, ha illúzió romboló (pl. Bede maga alá hekkelt) csak írja meg már valaki. Előre is kössz.

stuccer (törölt) 2010.06.30. 12:49:53

@Hepciás: bicskanyitogató a stílusa. azt kifejezetten szeretem ha egy újságíró elegánsan geci, de bedéről ezt marhára nem lehet elmondani. ő csak úgy geci ahogy van, és még csak nem is jó fej.

caymanos 2010.06.30. 13:15:08

az ifa merevhidas szerkezet, a terepes billencs kihajtása kb 40 kg/db, agyonverés céljára alkalmatlan

a trabant féltengelye már jobb, de a wartburgnak sajnos komoly hagyománya is van ebben a tárgyban, soós és varga rendőrt vert agyon a steinmetz szobornál, csúnya ügy volt

bedének elég lenne egy kopott seprű, vagy egy szúrós tekintet

végzete ott van a tollában

:osbourne. (törölt) 2010.06.30. 15:30:03

@caymanos: Soós és fel is akarsztották erte ...

TemplarOmega (törölt) 2010.06.30. 16:04:24

Bede Márton NEM MENŐ.
Totát is agyon kéne verni.
Kinek hiányoznának?

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.06.30. 18:17:21

Kac-kac, kurva vicces. Baszódj meg, Bede, ezután tényleg nem foglak sajnálni, ha agyonvernek.

_blue 2010.06.30. 21:49:09

"...IZsDB-t kíváncsiságból most ismét kipróbáltam. Míg korábban a randomszerűen kidobó „zsidó” – „nem zsidó” válasz helyett most mindig a „nem zsidó”-t dobja ki a gép"

azért kipróbáltam Hernádit, Verebest, Kernt... hááát... nálam más lett a végeredmény.. bakker...

Hepciás 2010.07.01. 09:17:34

@shipwrecked:
akkor ez szerény posztom hozadéka, ui előtte többször is teszteletm, Pl. Deutsch Tomival is, úgy látszik Marci barátunk visszaállította az eredeti állapotot.

d.shannon 2010.07.02. 17:41:21

"...mérföldkő a palettán..." Bravó! Ilyen pompás képzavart régóta nem olvastam. Csak így tovább! Lesz itt még különb is!

Hepciás 2010.07.02. 18:14:18

@d.shannon:
ööö, akkor toljuk át SI kompatibilisre: ."..kilométerkő a raklapon...":-)

Hepciás 2010.07.02. 18:16:36

@KáPé, a riporter:
azt a Q, téged kerestelek ember, pls írd le, hogy mi az igazság a miniriportal! Akár ide, akár privibe, ha titok, ígérem, hallgatok, mint a sír!:-)

KáPé, a riporter · http://miniriport.blog.hu 2010.07.02. 18:59:12

@Hepciás: újra indult a blog :) ennyi. Ha akarsz posztot küldhetsz :)

gash 2010.07.06. 02:54:23

Csak ezt a menő - nem menő balfaszságot hagyná a picsába már...

kovácske 2010.07.11. 21:56:06

egy tárgyi tévedésről:
95-ben egy fanzin akkora dolog lett volna, mint megalapítani a beatlest.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.07.30. 13:04:38

@kovácske: jobb lenne először utánanézni, utána baromságokat kommentelni, fanzine-ok itthon 1986 óta léteznek (minimum).

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.07.30. 18:29:27

@sixx: @kovácske:

Jut eszembe, csinálok egy zenekart holnap. Legyen a neve mondjuk Beatlüs. Vagy hasonló, még kitalálom.

Melchi Zadok 2010.08.19. 13:40:12

a nekrológ intelligensen hallgat arról, (nekem nincsenek ilyen korlátaim) hogy szétbaszta a matulát (no és a subbacultchat és "ajánlotta a lelkét a sátánnak"*
(*rózsaszín pitbull - tintahal) azaz eldta magát és koncepciót az indexnek, ami kb olyan lett utána, mint egy kiherélt ron jeremy.
nála már csak a magukra maradt kispöcsök lettek szánalmasabbak, amikor elkezdtek nyílt levelezni és kórusban hörögni a bedére aki egytől egyik mindegyiket jól átkúrta.
ja és emlékezzünk rá mint az egész nagybritanniában világhírű angol gitárzenekarok magyarországi törzsrajongójára, amiért alsóhangon éltfogytiglani faszkorbács járna, ha meg nem halt volna ugye...

gregaba 2010.08.25. 11:45:50

Néha vannak azért éleslátó, jogos menő-cikkei. Sokan, túl sokan fikázzák, régebben én is. Ezért elnézést kérek Bede Mártontól.

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.08.25. 17:00:10

@gregorik:

Én nagyon szeretem olvasni Bedét, kicsit el is szomorodtam, amikor kiraktuk a nekrológját ide, de szerencsére feltámadt!

Hepciás 2010.08.25. 18:47:21

@Korgó Len:
így van, Bede íújságíróio kvalitásait sohasem kérdőjeleztük meg, hogy milyen ember az meg ugye kit érdekel? (pl. engem:-)) és még egy jó hír, Mogács Képviselőjelölt Úr is feltámadt!
hircsarda.hu/1-politika/1-hataron-innen/10958-mogacs-daniel-feltamadt/
süti beállítások módosítása