Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Luxusvillából kisnyugdíj miatt sírni = NEM MENŐ - újságírói - ÁLHÍR

2010.10.06. 07:30 Hepciás

 

Mindenkit megnyugtatok, Medveczky Ilona MŰVÉSZNŐ hál’ istennek él és virul. Viszont egy róla szóló fura levelet kaptunk, íme: 

Sziasztok,

Fasz voltam, bevallom. Hülyét csináltam magamból. Persze, hogy végigolvastam a rólam szóló kamu nekrológot. Ki venné be, hogy a kb. egy A4-es oldalból álló anyagból csak három mondatot voltam képes elolvasni, mert az annyira színvonaltalannak tartottam, mint ahogy megírtam az egyik menő, nem menőbe (ráadásul a cikket utólag vagy háromszor átszerkesztettem), meg persze a tumbrlimon? Faszság volt az is, hogy nem válaszoltam a Hepciás e-mailjére. Ok, a többit majd priviben megbeszéljük. Vezeklésül felajánlok egy posztot. Ugyan nem nekrológ, de örülnék, ha lehoznátok. Az Indexben rugóznak, hogy finomítsak rajta. De vagy így kerül ki, vagy sehogy. Ez egy vallomás.

Üdv:

Bede

Marcikám, jól van ombré. Kitoljuk. És ne tépelődj. Látogatottságban csak használtál nekünk. Eleinte az olvasószámra gyúrtunk, mert promózni akartunk valamit, de most már csak úgy az élvezetért firkálunk és persze a jó olvasói leveleket szerkesztgetjük. Higgadj le, nehogy a Dunának menj, miután feltámadtál, egy újabb nekrológot nem akarunk lehozni rólad! :-)

 

Luxusvillából kisnyugdíj miatt sírni = NEM MENŐ

Tartozom egy vallomással. Kamaszként még nem tudtam, hogy a MILF-re izgulás = MENŐ [MILF = Mothers I’d like to…, hmmm, jó kinézetű anyukákra, egyéb nem tini hölgyekre történő ifiúi gerjedelem. – a szerk.]. No, szóval mindenféle álcával próbáltam kamuflálni szégyellnivaló devianciának vélt szenvedélyemet.

Többek között beleástam magam a britpop Magyarországon akkor még teljesen ismeretlen, mélyréteg bugyraiba.

És azt akartam, hogy azt gondolják rólam, mindent tudni akarok a Barcaról. [F.C. Barcelona; a világ egyik legjobb és leghíresebb labdarúgó klubja  – a szerk.] Az összes kezdőjátékos nevét, címét, pro-focista licenc-számát egészen az 1899-es alapításig visszamenőleg. Nem csak spanyolul, hanem katalánul is elkezdtem tanulni.

Nyugatról hozattam Blue-glue ragasztót [Blue-glue ragasztó; gyurmaszerű, gyorsan eltávolítható, jellemzően poszterek falra rögzítésére használt ragasztó  – a szerk.] mert akkor még Magyarországon nem is ismerték. Ha kamaszkuckóm intimszférájába egy idegen be akart hatolni, akkor pillanatok alatt fel blue-glueztam a Blur vagy a Johan Cruyff posztert, de alatta mindig is Ő volt. A falamon, a szívemben és nem tagadom, dudorodó nacimban. Ahogy kiskoromban apuék mondták viccből: ott, ahol a lányok szíve.

Mert nekem Ő volt a Nő. Az egyetlen MENŐ. Amikor díva-testét a feltörekvő revütáncosok tömkelege emelgette a Moulin Rouge-ban.  Vagy amikor egy nagyitól kimenekített, 1979-es Füles címoldalán feszít kis tollseprőszerű farkincával a popsijában.

Vágyaim nagyasszonya, libidóm feltárója,  Eros fürgelábú nimfája,  Medveczky Ilona.

Egy szép napon, felnőtt fejjel megnyílt előttem az álom-interjú elkészítésének a lehetősége. Meginterjúvolhattam Medveczky Ilonát! A saját bőrömön tapasztalhattam meg, mit is érezhetett az ifjú, pelyhedző állú John Frusciante, amikor bevették gyermekkora óta bálványozott bandájába, az RHCP-be. [Red Hot Chili Peppers – a szerk.]

Órákig igazgattam a tükör előtt a szakállam, alaposan megmosakodtam, ott alul többször is, pedig jól tudtam, hogy ez csak egy interjú. De nem tehetek róla. Csak Isten és qptie a megmondhatója, hogy mennyire elvette a józan eszem a kéjvágy. Virágcsokorral, lúdlábtortával, torkomban dobogó szívvel toppantam be múzsám szentélyébe.

Az álominterjú álomszépen indult. Szinte kislányos zavarral az arcán töltötte ki nekem Ilona a teát, de a folytatás rémálommá vált. Ott ültem a szalonja márványasztalánál, arany kiskanállal kavargattam a Darjeelinget, neki pedig be nem állt a szája a sirámtól!  Magyarország szégyene, hogy neki minimál nyugdíjból kell nyomorognia. Ő, aki annyit tett ezért az országért, és semmibe veszik a művészetét. És mondta mindezt bazdmeg ott az alsó hangon is százhetven millás luxus kecójában! Kész, vége, egy világ omlott bennem össze. Többé nem a megközelíthetetlen dívát, hanem a tollseprővel a picsájában idétlenül ugrabugráló, múmia-arcú luxuskurvát láttam benne. Egy élő Gábor Zsazsát. Az örökké síró, rendszereken átívelő vásári kurválkodását önmagának és a világnak művészetnek hazudó, buta, beképzelt, korlátolt vénasszonyt.  

Mintha egy vödör áporodott kisnyugdíjas-húggyal öntöttek volna pofán. Több évtizedes, balga, és reménytelen hősszerelmes álmomból ébredtem kínok között kijózanodva.

Ica néni, baszod alássan,  Luxusvillából kisnyugdíj miatt sírni = NEM MENŐ!

Pedig még lótusszal is dekoráltam a szakállam, amíg gerjedtem.

 

10 komment

Címkék: medveczky ilona

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr332286679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.10.06. 09:52:49

Köszönet az új külalakért egy szerényen, neve elhallgatását kérő kiváló szakembernek.

Friedmann Juci 2010.10.06. 23:40:36

a dizájnnal még barátkozom;)

:*

Hepciás 2010.10.07. 09:17:42

@Friedmann Juci:
csak szokni kell és rájösz, milyen zseniális. Kb az a színvonal, mint Oliviero Toscani, egykori benettonos reklámfotós provokatív és meghökkentő munkái.:-)
Bocs az OFF-ért és szteretném megköszönni Bede Marcinak a kiváló MENŐ/NEM MENŐ cikket, tiszta hülye az Index, hogy nem hozta le. Persze lehet ,hogy Medveczky Ilona a minimálnyugdíjából oda is bevásárolta magát:-)

AntiChrist™ 2010.10.07. 17:34:36

He-he. Ez jó volt :))
Köszönet Bede úrnak is: egyrészt a cikkért, másrészt a feltámadásért!

@Hepciás: Csak óvatosan! Nehogy Ilona néni bepereljen benneteket az írás megjelentetéséért. Ciki lenne, ha végső kétségbeesésetekben majd Torgyán doktort kellene hívnotok, némi jogi védelemért :)

Hepciás 2010.10.07. 19:01:49

@AntiChrist™:
Bede úr, úriember volt (mint mindig:-)) és magára vállalta a jogi költségeket. Ha kell, feltámasztja nekünk az ügyvédi hivatás Mourinhoját, sőt Pepe Gardiolaját, Torgyán doktort.

Hepciás 2010.10.07. 19:07:12

@AntiChrist™:
Off
AntiChrist Úr/Hölgy (a helyes választ aláhúzással jelölje)

Rendhagyó neve ellenére, ha netán egszer vallást alapítunk, remélem hozzájárul, hogy az Ön egyik gondolata adja majdani új hitünk egyik alappillérét:

"A trollokat pedig ne etessétek. Szidni sem kell őket: elég büntetés nekik az, hogy a maguk minimális szellemi-lelki szintjén kell vegetálniuk."

Ezt Szent Ágoston se mondhatta volna szebben.

AntiChrist™ 2010.10.07. 23:01:26

@Hepciás: Örülök, hogy a Bedéék Marcija ilyen tüchtig úriember. Ez reménnyel tölt el a közelgő 2012-es év tekintetében (is).

Egyebekben férfi vagyok (ráadásul originál: annak is születtem) - az "úr" kifejezés talán túlzás lenne :)

S bár az én rendhagyó(?) hitvallásom már kialakult, nem zárkózom el más vallások támogatásától. Az idézett mondat felhasználását majd még meggondolom: cserébe némi részesedésért az egyházi bizniszből jó eséllyel igent mondok. Elvégre miden szentnek maga felé hajlik a keze...

Ámen!

Nina Skye 2010.10.08. 11:02:28

@AntiChrist™: remelem a te kezed nem magad fele hajlik AntiCe:)

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.05. 21:12:01

Barcáról (így írják).
Amúgy nem tudom, ki a nagyobb gáz, Medveczky vagy Bede, mert mindkettő nagyon.
De talán mégis inkább Bede.

Medveczky legalább néha normális.
(Ja, és legalább nem ír, ha már nem tud. Bede meg sajnos igen.)
süti beállítások módosítása