Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Magányos néni a bérházból - olvasói

2011.02.08. 08:00 Hepciás

Stratégiai partnerünktől, a Modoros blogtól kaptuk ezt a halálközeli tematikájú olvasói levelet, amit bizonyos Mr. Iksz jegyez. Köszönjük Mr. Iksz és kössz Modor Tibi.

 

MAGÁNYOS NÉNI A BÉRHÁZBÓL

Ha 20 és 70 közötti férfi vagy, akkor életfogytiglan magáz. Ha hasonló korú nő, a harmadik beszélgetés után ragaszkodik hozzá, hogy tegezd. Persze attól nénizheted, ő nem Szabadszájú Jutka, neki bátran mondhatod: -Szia Jutka néni.

Ha udvarias vagy és viszonylag civilizált megjelenésű, nincs raszta-hajad és piercinged, akkor imád veled beszélgetni. Buszt, villamost, meetinget, mozit simán le tudsz miatta késni.

A nénik többnyire zoon politiconok, de nem a tárgyilagos, technokrata, higgadt Török Gábor-féle vonulatot képviselik.

Vagy mindenről a rohadt komenisták tehetnek, vagy a Horthy-fasiszta, Antall-Boross-Orbán brigád. Kedvelik az úgynevezett szélsőségeket: Thürmer, Csurka, na meg újabban az a jó kiállású fiatalember, a Vona Gábor a lieblingjük.

Minden néninek van plátói szerelme. A szerelem élteti őket, különben már nem is élnének, holt nénikről meg itt nem ér posztolni. (A Modoroson lehet, hogy nem, de itt nagyon is ér. - a Szerk.) Plátóilag szenvedélyesebbek, mint a Bravo-poszteres kamasz fruskák. Plátói szerelmeik között élők és holtak vegyest szerepelnek, de az utóbbiak kissé túlreprezentáltak. A fentebb felsoroltakon kívül a mainstreamebb nénik szerelmei Orbán és Gyurcsány, a már nem élők széles skáláján a Megváltó Úrjézustól, Vitéz nagybányai Horthy Miklóson keresztül Kádár Jánoson át egészen Jávor Pálig és Sárdy Jánosig széles a skála. A legmeghatóbb altípusba azok tartoznak, akiknek fiatalon elhunyt, volt férjük plátóizálódott. Aki többnyire gyorslefolyású csontrákban halt meg, 30-32 évesen. Orvos volt, tanár, vagy újításokat kiötlő, aranykezű szakmunkás, akit mindenki szeretett és olyan jóképű, sharmos ember volt, mint Jávor Pál, vagy Sárdy János. Annak idején sokan tévedésből autogramot is kértek tőle. Ezeknek a néniknek nem született gyerekük és többé soha sem mentek férjhez.

De a néniknek van egy titkos szeretőjük is. Vele távolról sem plátói, hanem szenvedélyes, testi a kapcsolatuk. Persze, csak a nénik gondolják, hogy a szeretőjükről csak ők tudnak, ugyanúgy, mint amikor a templomba pukiznak, és azt hiszik, hogy a légiesen könnyed, altesti malőrt senki se vette észre. És mindegyik ugyanazzal a pasassal kavar. Minden szexuális felvilágosításról szóló magazin-cikkből unalomig ismert, modoros közhely, hogy a legfőbb nemi szervünk az agyunk. A nénik titkos szeretője teljesen hatalmába keríti az agyukat, végül az eszüket is elveszi. Könyörtelen, mint doktor Mengele. Nem hiába, hisz orvoskollégák. Ő nem más, mint doktor Alzheimer.

És amikor a néni fejét éppen titkos szeretője hülyíti, akkor furcsa dolgok történnek. A néni vadabbul váltja az idősíkokat, mint Tarantino a Ponyvaregényben. Ha délelőtt összefutsz vele a gangon, amikor agyilag éppen 1996–ban tartózkodik, akkor arról érdeklődik, hogy mit szólsz hozzá, az oroszok a Boris Jelcint újraválasztották elnöknek? Meg szidja egy sort a Bokros-csomagot, amit már egy éve vezettek be, de persze, hogy nem lett attól jobb, csak a mocskos komenistáknak, viszont azok a szemét-paraziták ugye mindig jól járnak. És hiába készülsz fel 1996-ból, speciel olyasmivel úgy sem villoghatnál a néni előtt, hogy abban az évben halt meg Tupac Shakur, mert ilyen szubkultúrában mozgó nénit úgy se nagyon találsz, viszont a többi érdekes, 1996-os adattal se tudsz vele érdemben kommunikálni, ha délután újra összefuttok a gangon, mert ő akkor már lehet, hogy 1969-ben jár:
- Képzelje, az amerikaiak a Holdra szálltak, még a Kossuth is bemondta, nem csak a Szabad Európa!


A nénik legnagyobb természetes ellenségeik a hiénák. Két fő fajuk ismert, az egyik a piti kisstílű:

- Kedvesem, maga ki tetszik lenni?- kérdi tőlem a fehér botos, vak néni.
- Iksz vagyok, a másodikról, Ikszné férje.
Akkor legyen szíves nézze meg ezt a bankjegyet, hogy biztos ötszázas-e? Az orvosnál annak a kedves ápolónőnek szeretném odaadni. (Ok, szarul áll az egészségügyünk, de egy kilencven feletti vak nénitől egy ötszázast elfogadni? Hmm.) Mert képzelje, a múltkor vettem egy szelet dinnyét,és a visszajáróval becsaptak, ráadásul a dinnye se volt érett.
Kívánom a kilencven-valahány éves, vak nénit becsapó zöldségesnek, hogy éljen százhúsz évig, de vakuljon meg ő is nyolcvan éves korában és haláláig minden nap jusson eszébe, hogy amikor még látó volt, becsapott egy vak nénit.

A nagypályás hiéna a lakásra pályázik. Ha egy magányos néninél egy csokor virággal, bonbonnal, ünneplőbe öltöztetett kiskamasszal látogatóba érkezik a távoli rokon, akkor elkezdődött az idősotthon-hadművelet. Nem sokára egy életre elbúcsúzhatunk a nénitől.

3 komment

Címkék: magányos néni

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr712603028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsebet 2011.02.08. 15:50:42

Az én nyugdíjas ismerőseim egytől-egyig MSZP-sek, Gyurcsán-rajongók. Amikor beszélgetünk, bólogatok, mint a "Bólogató János". Nem adom ki a nézeteimet. Egy idős néni az MSZP Nőbizottság tagja, el volt ájulva, hogy nőnapra lejött Dobrev Klári. Vele fényképezkedtek.

Isildur · http://convict.blog.hu 2011.02.08. 16:10:15

Zseniális. Az viszont tényleg igaz, hogy az idős nénik általában tényleg Gyurcsány-szeretők és MSZP-sek.

Styxx 2011.02.08. 16:15:48

@Erzsebet: @neil_17:
A mi házunkban viszon tenyhe jobber fölény uralkodik.
A. néni szerint a komenisták egyenest a gázvezetéken keresztül hallgatják le.
süti beállítások módosítása