Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

MEGSZŰNT A 13%-OS ÜGYVÉDI SIKERDÍJ - ÁLHÍR

2010.11.08. 09:20 Nekrológ

Pótolhatatlan veszteség érte dr. Magyar György ügyvédet. A kolontári vörösiszap-károsultak jogi képviseletéért vállalt 13%-os ügyvédi sikerdíj mérséklésére kényszerül. Emellett a megbízástól esetleg elálló ügyfelek részéről fizetendő ötvenezer forintos ügyvédi óradíját is csökkentenie kell, valamint a megbízási szerződésekből egy-egy példányt ki kell, hogy adjon ügyfeleinek.

- A kevésbé sikeres ügyvéd kollégáim szakmai féltékenységének, és a rosszindulatú, kíméletlen bulvársajtó vétlen áldozata vagyok! Szavahihető tanúk hitelt érdemlő vallomásával tudom bizonyítani, hogy a vörösiszapban nyakig álló kolontáriak hada egy emberként skandálta: „Doktor Magyar György ügyvédet akarjuk megbízni!” A szerződések ügyfeleimet illető példányait is kifejezetten az ő védelmük érdekében tartottam magamnál, nehogy azok a katasztrófa miatti kaotikus körülmények miatt elkallódjanak. - nyilatkozta Magyar a Story Magazin Vis Maior Extra című különszámának.

Magyar György mégis önként vállalta a megbízási feltételek módosítását, fejet hajtva a sztárügyvédi kamara etikai bizottsága elnökének cizellált jogi érvelése előtt:

- Gyuri bazdemg, elmész te a picsába! Még te sem lehetsz ennyire telhetetlen hiéna. Pont te lennél a bulvár áldozata, aki gyakrabban nyilatkozik a Blikknek, mint ahányszor perbeszédet tart!? Ahogy ismerlek, ha valamelyik szerencsétlen ügyfeled netán elállna, a huszonötezer forintos ügyvédi óradíjat a fogantatásodig visszamenőleg ketyegtetnéd, merthogy anélkül nem váltál volna ilyen sikeres sztárügyvéddé. Vagy visszaveszed ésszerű mértékűre a 13%-os uzsora-sikerdíjadat, és tisztességes elállást, meg óradíjat kötsz ki, a megbízások egy-egy példányát pedig kiadod ügyfeleidnek, vagy eltiltunk a tévés szereplésektől!

Önök kérték: Kérdezze meg a sztárügyvédet!

16 komment

Címkék: magyar györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr632427581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.11.08. 14:36:37

Gyuri rosszabb mint egy hozományvadász.

ne most 2010.11.08. 16:32:56

Látnivaló mindenki segíteni akar a károsultaknak - a tv-ben. Végül is ez egy kivételes üzleti lehetőség a hivatásos segítők számára.

galicius 2010.11.08. 16:35:52

Ha az öreg Bárándy vállalta volna az ügyet,annak nem is kellett volna pénz.Az öreg értékes műtárgyakban kérte volna a sikerdíját.Akkor inkább a lóvé.Persze vastag bőr van az ügyvéd úr arcán,no meg a bírák függősítése is sokat elvisz majd a haszonból. C'est la vie.

dajan 2010.11.08. 17:00:32

Ez olyan , mint amikor a haldoklótól hálapénzt fogad el az orvos. Kíméletlen, embertelen pedig vagy ő felel az elkövetett bűneiért / s ez még a jobbik eset / mert ha nem akkor a gyermekek felelnek apjuk és anyjuk bűneiért. Sajnos először megkerüli a földet és valakit úgy hátba vág , hogy csak nehezen tud feltápászkodni. Reménykedem abban, hogy ne ártatlant érjen az elszámoltatás.

Styxx 2010.11.08. 17:13:43

Példás a büntetése:-)

Winston Smith 2010.11.08. 17:44:13

Az ügyvéd úr mostanában elég rossz sajtót kapott. Ami mondjuk neki ha nem is tragédia, de azért elég nagy szopó.

Egy "sztárügyvéd" ugyanis a hírnévből él - a rossz hírnév meg nem jó dolog. Ráadásul erősítette a sztereotípiát, hogy minden ügyvéd egy élősködő, pénzsóvár köcsög, társadalmi megbecsülésben valahol a hullarabló és a BKV-ellenőr között van. Emiatt nem hiszem, hogy ügyvédtársai megdícsérik...

filiszteus 2010.11.08. 17:45:15

Javaslom felterjeszteni magyar György sztárügyvédet a Hiéna érdemrend 20 000 forintosokkal díszített tiszti keresztjére.
nem tudom van é Édes hazánkban a sztárügyvédnél undorítóbb képződmény?
vegyük pl. a pöttyös csokornyakkendős múmiává aszott Szőgyényi sztárügyvédet. egykoron katonai ügyész volt, akinek belefért a lelkiismeretébe az is, hogy futkosóra küldjön szerencsétlen bakákat, mert elaludtak az őrségen. Ez a példás szigorúsága egyből megszűnt, amikor átváltott a túlsó oldalra. Akkor kellő ügybuzgalommal védte jó (és igen piszkos) pénzért a legelvetemültebb gazembereket. tetszenek érteni? A szerencsétlen bakát kíméletlenül katonai büntetőtelepre küldeni a gazembert pedig megvédeni a sittől. Remélem nem lesz könnyű és gyors az elmúlása!

zoliopata 2010.11.08. 18:09:41

Ezeknek a mocskos dogevoknek mindegy,hogy mit,csak irjanak es beszeljenek roluk.Az emberek fejeben csak a nev ragad meg.

jani130 2010.11.08. 18:19:31

Lehet, hogy ha a másik oldalra állt volna, akkor nagyobb pénzt tehetne zsebre. A 13% lehet, hogy sok, meg durván jól akar élni a fickó de valamit csinál is érte szerintem.

ubetterwatchout 2010.11.08. 19:05:40

@jani130: butasagot irsz...
Magyar gy nem tud a masik oldalra allni, ugyanis ez nem ugy mukodik h hova akar allni. a MAL nak megvannak a sjat szakertoi ugyvedei. csak a bajba jutott embereket lehet ilyen parasztvakitassal mint a nemaaa ugyvedur a tevebol idejott segiteni.

egyaltalan miert gondolod h barki aki komoly megbiz egy magyar gyorgy ugyvedet buntetojogi ugyekkel?

O nem a sikeres ugyekre koncentral, hanem a problemasakra amik nagy figyelmet kapnak a mediaban.

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.11.08. 22:48:10

Mindenesetre ha minket valaki beperel rágalmazásért, akkor követelni fogjuk, hogy Magyar György legyen az ügyvédje. Szívjon a leendő felperes is.

Hepciás 2010.11.08. 23:08:34

@Korgó Len:
És biztos, ami biztos, a Magyar Ügyvédi Iroda IP címéről mennek ki a posztok.
Az élők kegyeleti jogával nem babra megy a játék!

piló 2011.04.24. 14:32:59

az ügyvéd és a fél a megbízás során szabad akaratából állapodik meg-ugyancsak szabad megállapodás tárgya az ügyvédi díj is- ha az ügyvég úgy vállalja, hogy az elért kártérítés meghatározott %-t kéri, az érdeke, célja, hogy a lehető legmagasabb összegű kártérítést kapja meg az ügyfél, mert akkor az ő díja is magasabb- amig nem kap kártérítést a fél, az ügyvéd dolgozik, s csak majd akkor kéri a díját, amikor a megbízója is megkapta a kártérítést- lehetséges, hogy közreműködésével olyan dolgok után is kap kártérítést a fél, amire ki sem terjedt volna a figyelme egyébként- nem is beszélve arról, hogy nem kell újra átélnie a borzalmakat a tárgyaláson, mert elég, ha az ügyvédje van jelen, s képviseli az érdekeit- már elég sok idő eltelt a katasztrófa óta, de még igencsak késik a kártérítések kifizetése, s ha ezt is figyelembe vesszük, szinte a kamatokból ki fog telni a kikötött munkadíj-- másrészt pedig n e m kötelező ügyvédet meghatalmazni, lehet személyesen is eljárni-

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.24. 15:13:50

@piló:

Még a könnyem is kicsordult. Az ügyvéd úgy tudja a bevételét növelni, ha magas lesz a kártérítés, vagy/és magas a százaléka. Lehet egy megállapodást tisztességtelenül is intézni, nem véletlenül van erről is törvény. Nem kötelező ügyvédet meghatalmazni, de ha átver, akkor nem kötelező kussolni sem. Nem az általános gyakorlatot kifogásoltuk.
süti beállítások módosítása