Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Kövér László nekrológja

2012.09.14. 09:00 Nekrológ

Kövér László él és virul, viszont  ha ma meghalna, akár ilyen is lehetne a nekrológja.

kover_ff.jpg

Nem a  Párt Ökle távozott az Örök Vadászmezőkre, hanem a Vezér vesztette el a zabláját

Dr. Kövér László (†52), az a bizonyos "Köteles Kövér", a kérlelhetetlen, reggelire "három komcsit négy libsivel" keresztbe lenyelő, kendőzetlenül panelprolizó imázsával híressé-hírhedté vált  politikus szíve megszűnt dobogni.  A rendszerváltás óta folyamatosan az országos politikai elit első vonalába tartozó fideszes politikus, az országgyűlés elnöke, Orbán Viktor hűséges harcostársa rendkívül megosztó egyéniség volt. Közel annyian félték és gyűlölték, mint Orbánt, viszont  a Fidesz első számú vezetőjétől eltérően, őt senki sem bálványozta.

Kövér nem volt a kompromisszumok embere, ha úgy tetszik, egy cseppet sem politikus alkat, politikai értelemben emiatt tíz évvel ezelőtt egyszer már csaknem meghalt.

"Ha találnak jó gerendát, akkor arra kössék föl magukat"

2002. március 23-án a békéscsabai Ifjúsági Házban hangzott el a budapesti olimpia ötlete kapcsán Kövér László híres „köteles beszéde". A beszédről később Kövér is elismerte, hogy – számos egyéb hiba mellett – ez is hozzájárulhatott a Fidesz 2002-es parlamenti választási vereségéhez.

Később, 2006-ban maga Gyurcsány Ferenc vallotta be büszkén Debreczeni József Az új miniszterelnök című könyvében, hogy az ő stábjuk kerekített a „nem agresszív, nem fenyegető" beszédből „egy kis rossz szándékkal" rendkívül sikeres lejárató akciót.

A fő cél a Fidesz legyőzése volt a választásokon, a Kövér László elleni karaktergyilkosságon keresztül. Mindkettő sikerült.

"Mi csináltuk meg a "»köteles akciót« is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés."

Gyurcsány Ferenc szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

A magyarországi balliberális oldalnak azóta is Kövér László a legfőbb – talán még Orbán Viktornál is nagyobb –, fideszes mumusa. Kövér azonban nagy politikai túlélőművész volt, a 2002-es választási fiaskót is átvészelte a köteles nyilatkozatával együtt, mi több személyes elégtételként élte meg az ellene karaktergyilkosságra készülő Gyurcsány Ferenc politikai összeomlását. (Pedig politikai karrierjük is nagyjából egyszerre, egy helyen kezdődött; Kövér és Gyurcsány volt 1988-ban a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsának (MISZOT) két alelnöke.)  Könnyedén kiforgatható, szókimondó nyilatkozataiból származó sebezhetőségéből azonban nem tudott, sőt valószínűleg nem is akart tanulni.

A kamarillapolitikus

Kövér igazán elemében magát a titkosszolgálatok körül érezte. Az első Orbán-kormányban miniszterként felügyelte a szolgálatokat, de ellenzékben is a legszívesebben e bennfentes, a közszereplők szennyesébe is betekintést nyújtó infók körül sertepertélt. A jelenleg is regnáló Orbán-kormány alatt, Schmitt Pál lemondását követően, mint házelnök egyben ő lett az ideiglenes köztársasági elnök és Orbán Viktor első számú favoritjává vált a váratlanul megüresedett köztársasági elnöki posztra, viszont e, legmagasabb közjogi pozícióba helyezése ellen ő maga tiltakozott a leghangosabban, hiszen a tartalommentes, üres, reprezentatív csillogás soha sem vonzotta. Korábban azonban Schmitt kinevezését is állítólag hevesen ellenezte (Persze mindezt a fideszes fiúk zárt ajtók mögött intézték.) Kövér az egykori olimpikon-helyezkedőművészt túl kevésnek és egyben túl soknak (hiszen a kommunista-érában is már komoly, az akkori rendszerhez feltétlen lojalitást igénylő posztokat töltött be) tartotta. Amikor Schmitt a plágium-ügyébe belebukott, Kövér a rá jellemző módon, ahelyett, hogy a: "Na ugye, én már jó előre megmondtam, hogy ráfizetünk ezzel a bohóccal!"-szajkózásával fényezte volna önmagát, már közvetlenül Schmitt Pál lemondásakor, parlamenti házelnökként a bajsza alatt morogva, a lemondó Schmittnek több tiszteletet követelve, lekommunistázva osztotta ki az MSZP-seket. Mint ha egy focicsatár, miután parádés gólt lő az ellenfél hálójába, szándékosan gyorsan bekotorna egy öngólt is, nehogy még véletlenül is ünnepeljék. Kövér bölcsességét dicséri, hogy nem vállalta el a köztársasági elnöki pozíciót. Míg Áder János Elnök Úr az izraelita honfitársainkat ért sérelmek apropóján lassan gyakrabban jár zsinagógába, mint Slomó és Csanád együttvéve, addig a zsivány, magyaros-betyárbajuszos Kövér László kobakján meglehetősen tájidegenül mutatott volna a sábeszdekli. 

Aki Orbánnal is mert ordibálni

Kövér – aki kifelé látszólag egy csendőrtiszt –, valójában a demokratikus önmérséklet utolsó Fideszen belüli bástyája volt. Az azeri baltás gyilkos szégyenteljes kiadatásakor a meghunyászkodó seggnyalókkal ellentéteben ő volt az egyedüli Orbán bizalmasai közül, aki őrjöngve próbálta lebeszélni a miniszterelnököt a morálisan vállalhatatlan döntésről. Az országos politika csúcsán töltött, idestova két évtized alatt ő maradt don Orbán udvartartásában az egyetlen őszinte, szókimondó consigliere.

Mi lesz velünk a NER egyetlen valamirevaló ballasztja nélkül?

Legyen Neked könnyű a föld, Laci! Találd meg lelki békéd a rendhagyó temetésedet követően, amit Te magad kértél; tudniillik, hogy Szőcs Géza költő, egykori kultuszminiszter – hasonlóan, mint Nyirő Józsefét –, a Te hamvaidat is egy reklámszatyorban vigye az Utolsó Igaz Magyar Földre, Székelyországba, hogy ott szórjon szét a szélrózsa minden irányába. Minket, túlélő magyarokat meg az Isten óvjon attól, hogy a klasszikus-seggnyaló Szijjártó Péter és a bármiféle morális fék nélkül, gátlástalanul törtető Lázár János asszisztálása mellett I. Orbán elkövessen valami bődületes, a Nemzetet az ázsiai zsákutcába végleg visszavető ballépést.

J.A.

Szólj hozzá!

Címkék: Kövér László

NEMHUNYT KIS GERGŐ - ÁLHÍR

2011.08.03. 14:04 Nekrológ

Meggyilkolták Kis Gergőt

 

Szerda este fél hétkor Budapesten meggyilkolták Kis Gergő (†23) úszót, az ajkai Rája 94 Úszó Egyesület versenyzőjét, kétszeres világbajnoki bronzérmes sportolót. A ma még ismeretlen tettesek a budai Margit utca 2-4. számú ház előtt egy drapp színű Mitsubishiban várakoztak. Amikor Kis Suzuki Swiftje a kocsijukhoz ért, az egyik férfi kiszállt, és közvetlen közelről egy kilencmilliméteres - feltehetőleg Scorpio típusú - géppisztolyból több mint tíz lövést adott le rá. Információink szerint minden lövés eltalálta a Budapestre az úszószövetség részéről doppingellenőrzésre soron kívül felrendelt, egyedül utazó vidéki válogatott úszót. A lövedékek egy közelben haladó gépkocsiban is kárt tettek, de a merényletnek más áldozata, sérültje nem volt.

A tettes ezután egy közelben parkoló autó alá dobta a fegyverét, levette a kabátját, és gyalogosan elmenekült. A közelben járőrözõ rendőrök kevéssel a lövések eldördülése után a menekülő Mitsubishi után indultak, de nem sikerült megtalálniuk. A tett indítéka ismeretlen.
A Magyar Úszó Szövetség vette át a Kis Gergely elleni merénylet nyomozásának irányítását
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség Elnöke a saját halottjának tekinti Kis Gergőt. Reméljük, hogy a független magyar bíróság is hasonlóan fog eljárni.
 

3 komment

Címkék: kis gergo

Megszűnt a dubajozás

2011.07.16. 16:28 Nekrológ


A kép illusztráció 

Az Egyesült Arab Emirátus országimázsközpontjának Dubai Szabademirátusi Városért felelős osztályvezető-helyettese bejelentette, hogy megtagadják a továbbiakban a magyar állampolgár hölgyek részére a vízumkibocsátást. Ez alól rendkívüli méltányossági alapon tehetnek kivételt, de csupán olyan esetben, ha a Dubaiba utazni vágyó nő vizuálisan nem éri el a Kósáné Kovács Magda-faktort.
— Tele volt a homokcipőnk azzal, hogy a magyar média kígyót-békát hordott össze a Dubaiban pihenő magyar turistanőkről. Ezentúl csak olyanok jöjjenek, akik nem pofáznak. Oroszok, ukránok, románok, moldávok, lengyelek és a maradék. Ráadásul ha tovább eszkalálódik a dubajozás-ügy,  a magyar adónyomozók elkezdhetik firtatni, vajon miből telt a hölgyek vendéglátására? Szegény sejkjeinknek így is van elég bajuk, már csak az hiányozna, hogy a NAV is rájuk szálljon! – nyilatkozta a dubajimázsépítő, egyesült arab emir szakpolitikus
A MASZDU (Magyar Szépségkirálynők és Dubajmunkásnők Szakszervezete) a tragikus hír hallatán háromnapos országos gyászt rendelt el.
— Pótolhatatlan anyagi veszteség éri a lányokat! — nyilatkozta Földi Ágnes, a Prostituáltak Magyarországi Egyesületének elnökasszonya. Ugyan a kormány és az EU jövőre beindítja a Százhalombattázás-programot, de addig is élni kell a tagságunknak valamiből.
— Hallatlan a vállalkozás és mozgásszabadság ilyen durva korlátozása! Teljesen kétségbe vagyok esve! Most mi lesz velem, hiszen a dubajozás az életem!? Hosszú éveken át rendíthetetlenül erre a gyönyörű hivatás magasszintű űzésére fejlesztettem tovább magam. Még azt a szégyent is meg kell éljem, hogy az alapképzettségemnek megfelelően, Tesco-pénztárosnőként kelljen az emberek megvető tekintetét övezve, szexmentes munkával megkeresnem a napi betevőt?! — panaszolta kétségbeesetten az egyik érintett, teljes neve elhallgatását kérő K. Anna.

Most pedig rendhagyó módon adakozásra hívjuk fel szociálisan érzékeny olvasóinkat:

AJÁNLJA FEL ADÓJA 1%-ÁT A DUBAJOZÁS MEGSZŰNÉSE ÁLDOZATAINAK MEGSEGÍTÉSÉRE!
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: dubajozas

NEMHUNYT VÁSÁRHEYI MÁRIA - ÁLHALÁLHÍR

2011.04.22. 16:11 Nekrológ

 

Egy rosszul földelt elektromos pénisz-stimulátor lett a veszte a neves ballib médiaszociológusnak, a szólásszabadságot védelmező polgárjogi aktivistának, mellesleg a szadomazo szubkultúrában „Madame One Million HUF” – művésznéven ismert prémium-dominának.

A balul végződő szadomazo-szeánszon a halálos áramütést elszenvedett médiaszociológus-domina két utolsó kuncsaftja sérülés nélkül úszta meg a balesetet. A perverz elektroszexért fejenként félmillió forintot sem sajnáló élvhajhász fiatalemberek életét feltehetőleg gumitalpas Tisza cipőjük (a bűnügyi helyszínelés adatai szerint egy-egy inkontinencia-pelenkán kívüli egyedüli viseletük) mentette meg. Jelenleg is zajlik a kihallgatásuk a Köztársasági Őrezred rendkívüli haláleseteket vizsgáló ügyosztályán.

– A közhiedelemtől eltérően, nem csak az útszéli lányokra leselkedik ezernyi életveszély, hanem a szakosodott luxusprostituáltak, különösen a dominák között is rendkívül magas a halálos kimenetelű üzemi balesetben életüket vesztő szexipari munkásnők száma. – nyilatkozta blogunknak egyik állandó szakértőnk, Földi Ágnes, a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

Dániel Péter ügyvéd-politikus politikai merényletet sejt az ügy mögött:
– Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy két nyikhaj hülyegyerek egyszerű perverz hancúra miatt kellett meghalnia Máriának?! A fideszbérenc Index magát rafináltnak tartó gazdái uszították rá a két leggusztustalanabb kéjgyilkos bértollnokukat a szólásszabadság egyik utolsó mohikánnőjére. Ezzel végleg betelt a pohár. Ha kell, az életem kockáztatásával, egymillió kaszinótojással döntöm meg a Viktatúrát! – fakadt ki a baloldal legújabb csillaga.

Nyikhaj hülyegyerekek, vagy rafinált politikai merénylők?rendőrségi előzetesben a prémium-domina két utolsó kuncsaftja

– Pótolhatatlan veszteség érte a ballib domina-társadalmat, és ugyan a visszavonulásomat terveztem, de nem hagyhatom cserben elvtársaimat most, amikor véres valósággá válik a nemrég váteszként megjövendölt koromnarancssárga jövőkép: "Hány halálos áldozatuk lesz a Fidesz-lágereknek?" – áll Domina Ildikó rendkívüli közleményében.


 

2 komment

Címkék: vásárhelyi mária

Bevonták Liptai Claudia elhunyt édesanyjának rokkantigazolványát

2011.04.20. 12:40 Nekrológ

Mint ismeretes, Liptai Claudia színész-televíziós műsorvezető stb. elhunyt édesanyja rokkantigazolványával parkolt terepjárójával.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói vizsgálják, elkövette-e az okirattal való visszaélést a művésznő, amikor - ahogyan arról a Blikk beszámolt - egyik színházi előadása alatt mozgáskorlátozottaknak készült parkolási igazolvánnyal parkolt, és így nem fizetett parkolási díjat.

A rokkantigazolványt azonnali hatállyal érvénytelenítették.

Liptai Claudia a TV2 reggeli műsorában, a Mokka* egyik adásában azt a szónoki kérdést tette fel blogunk szerzőinek, hogy:  „Van ezeknek édesanyjuk?”

Kedves Clau, nekünk van!

*Sajnos azt a videót nem találtuk meg, ennek a beszélgetésnek a felvezetése volt.

4 komment

Címkék: liptai claudia

IN MEMORIAM PANNON PUMA

2011.03.15. 07:57 Nekrológ

Országszerte nyilvános rendezvényeken emlékeztek meg a tragikus hirtelenséggel kipusztult, nemrég még szépreményű nagymacskáinkra.

A központi megemlékezés házigazdái népszerű zoológusaink, Török Gábor és Kumin Ferenc az alábbi két pontban foglalták össze a pannon pumák kihalásáért leginkább ludas tényezőket:

1. Elsivatagosodott legnagyobb természetes élőhelyük, a Madaras MSZP közpénzelosztó-hipermarket hálózat.

2. Legismertebb kutatójuk, egyben keresztapjuk, a pannon pumák Konrad Lorenze, Kóka János, a maga vérszegény, génhibás kardfogú tigris ábrázatával mintegy előrevetítette, hogy személyéhez eleve csak kihalásra ítélt állatfaj köthető.

Pintér Sándor és Hatala József közös közleményben nyugtatta meg a közvéleményt, lakósságot, polgártársakat és egyéb zembereket, hogy a magyarországi sün populáció létszáma stabil, semmi sem indokolja felvételüket a fokozottan veszélyeztetett állatfajok listájára. Önkéntes kisállat-megfigyelők SMS-ben tömegesen jelentik a reggeli rádióműsorokban, hogy autópályák és gyorsforgalmi utak mellett annyi van belőlük, mint a szemét, azonban gépkocsilopáskor vagy lakásfeltöréskor, amikor  forró nyomon kellene üldözniük a szarkákat, hiénákat, ganajtúrókat, órákig kell rájuk várni.

Pataki Ági és Rudolf Péter mindenkit megnyugtatott, hogy üvegtigris-állományunk szaporodása betonlábakon áll. Már a harmadik alom is világra jött.

Lengyel László, a 90-es évek blog megkeresésére aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ismét reneszánszát éli a komoly társadalmi problémák megvitatásának bugyuta állatmesékbe csomagolása:

- Lesz ennél még lejjebb? Rombuszmintás, műszálas pulóverben televízióknak nyilatkozgatva tigrises és rókás  hasonlatokkal senki sem akar előrukkolni?

Kicsi, trutymós, de a miénk!

Szólj hozzá!

Címkék: pannon puma

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.03.09. 07:21 Nekrológ

Mai rész: Sakálország

Szólj hozzá!

KIHALT A PANNON BÁLNA - ÁLHÍR

2011.03.08. 07:31 Nekrológ

Az utolsó példányt Pokorni Zoltán ejtette el a TV2 legnagyobb állóvizében, a Mokkában. Magyar bálnát ezentúl a balneológusok cetjeink közkedvelt élőhelyén, gyógyfürdőinkben se keressenek, legfeljebb a Babits-kutató irodalomtörténészek (de csak az önköltségen diplomát szerzők!) bukkanhatnak belvízsújtotta közkönyvtárak alagsorában   élő foszíliára, a Jónás ideiglenes lakóhelyéül szolgáló cet gyomrában. (És persze a cet gyomrát övező felületen, ami szintén a bálna szerves részét képezi.)

A Magyar Közlöny is megírta utolsó bálnánk repülési menetrendjét.

POKORNI "MOBY DICK SZIGONYVETŐ" ZOLTÁN  ÉLETRAJZI ADATAI

Honlapjáról itt

41 komment · 1 trackback

Címkék: pokorni bálna

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.03.02. 07:18 Hepciás

A mai rész: Jemen felé

Szólj hozzá!

NEMHUNYT VÁGÓ ISTVÁN - ÁLHALÁLHÍR

2011.03.01. 07:07 Korgó Len

 

Vágó István
Televíziós műsorvezető
(1949 – 2011)

Gyógyszer túladagolásban elhunyt Vágó István (†62), ismert televíziós kvíz-műsorvezető. Február 5-én a Szkeptikus Társaság széleskörű demonstrációt hajtott végre annak bebizonyítására, hogy a homeopatás készítmények nem tartalmaznak hatóanyagot. Vágó István egyike volt azoknak, akik egy teljes doboz influenza elleni szert vettek magukhoz.

– Pista pár nappal a kísérlet után lett rosszul, a február havi zártkörű Szkeptikus Kocsma találkozónkon – nyilatkozta tudósítónknak Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke. – Először az elfogyasztott nagymennyiségű sör-Unicum kombót okoltuk állapota hirtelen romlásáért, de aztán be kellett látnunk, hogy nem a szokásos esetről van szó, ezért mentőt hívtunk. Utána pedig …

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének nyilatkozata szerint a mentős szakemberek mindent megtettek a beteg újraélesztéséért, és nem igazak azok a pletykák, miszerint a központi diszpécser nem indított rohamkocsit a hívás után azonnal, mert nem hitt a segélyhívásnak.

– Nálunk kételynek, szkepticizmusnak helye nincs, ha hívást kapunk, mérlegelés nélkül indul a mentőautó – nyomatékosította a szóvivő.

Vágó István temetése a hétvégén szűk családi körben, a hagyományos formaságok nélkül zajlott le. Sem a gyászbeszédet mondó egykori munkatárs, sem a temetést végző lelkész nem jelent meg a szertartáson, mert nem vették komolyan a haláláról szóló hírt.

Életrajzi adatok:

Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd gyógyszerkísérlet áldozata lett. Közte televíziós vetélkedőket vezetett.

Forrás: Wikipédia
 

3 komment

Címkék: vágó istván

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.02.23. 07:44 Hepciás

Mai rész: Arab forradalmak

Szólj hozzá!

Egy álhalálhír gyorsította meg a csehszlovák kommunizmus bukását - valós

2011.02.22. 07:09 Nekrológ

 

1989-ben, a prágai tüntetések során elterjedt a hír, hogy a rendőrök támadása következtében életét vesztette egy egyetemista.
"A belvárosban gyászjelentéseket ragasztottak a házak falára, bizonyos Martin Smid matematika-fizika szakos egyetemista haláláról; a Národny Trida árkádos részében pedig valóságos emlékhelyet alakítottak ki – a felirat szerint itt verték agyon a rendőrök Martin Smidet" – írta annak idején a Népszabadság.
Sokan a halálhír miatt mentek el szombaton és vasárnap este tüntetni a Vencel térre.
A kommunista hatalom is érezte, hogy a halálhír olyanokat is az utcára vitt, akiknek semmi közük nem volt a tüntetésekhez, és ebből még nagy baj lehet. Az állítólagos gyilkosság után két nappal a Vencel téren gyülekező tömeggel hangszórókon közölték, hogy Martin Smid él, sőt annak ellenére, hogy részt vett a pénteki megmozduláson, semmi bántódása nem történt. Több minisztérium hivatalosan is cáfolta a halálhírt.
A tüntetés egyik szervezője háromnegyed órával később közölte: hogy él-e Martin Smid vagy sem, azt nem tudja, de egy biztos: az ejtőernyősök egy fiatalt halálra vertek pénteken. Később ez a hír már nem köszön vissza, a cseh demokraták e nélkül is csatát nyertek.
A téves halálhír elterjesztésében két újságíró játszott szerepet, akik a hír ellenőrzésének szabályait figyelmen kívül hagyták ugyan, viszont akaratlanul is hozzájárultak a kommunista rendszer megdöntéséhez.
Az álhalálhír döntő szerepet játszott abban, hogy a prágaiak az elkövetkező napokban tömegdemonstrációkat szerveztek és ezek végső soron a régi rendszer összeomlásához vezettek.
Csehszlovákia ugyan még három évig élt, majd békésen múlt ki, Csehországra és Szlovákiára szakadva.

                Martin Smid

Forrás

Szólj hozzá!

Címkék: csehszlovákia

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.02.16. 09:34 Hepciás

A mai rész: Rémálom

Szólj hozzá!

NEMHUNYT LÁZÁR JÁNOS - ÁLHALÁLHÍR

2011.02.15. 07:06 Nekrológ

Lázár János
(1975 – 2011)

Hódmezővásárhely gyászol. Rapcsák Andrást követően (akinek az elhunyt egykor személyi titkára volt) egy hasonlóan fajsúlyos polgármesterük is elhalálozott.


- A választópolgári kicsinyes filléreskedés végzett Jánossal! – emlékezett meg Kósa „Shortoló” Lajos debreceni polgármester és műkorcsoya-védnök párt-, és polgármester társáról.


Lázár János közúti balesetben vesztette életét. Abban a Skoda Superb szolgálati gépkocsiban, amire a közvélemény nyomására az Audi S8-as, többek között lézeres radarzavaró rendszerrel, valamint négyezer-ötszáz köbcentis Lamborgini-motorral szerelt népautóját cserélte.

Lázár János, mint a Fidesz-frakcióvezetője egyben a törvényhozásban is jelentős szerepet játszott.

- Egyéni képviselői törvényjavaslatai, amelyeket eljárási okokból gyorsabban el lehetett fogadtatni, mint a frakció-javaslatokat, az ún Lex-Lázár alapján, de jure is kiváltották volna az alkotmányt. Mindezt a jövő héten jelentette volna be ünnepélyesen Szijjártó „Kétharmad” Péter, most úgy tűnik le kell, hogy poroljuk a B-variánst, és valódi alkotmány-módosításra kerül sor, holott az eddig titokban tartott kormányzati tervek szerint az elavult, nem fülkeforradalom-kompatibilis alaptörvény hatályon kívül helyezésével egyidejűleg az alkotmányt kiváltó Lex Lázár került volna elfogadásra. – nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, majd kifejezte derűlátását:

- Mindenesetre bízunk benne, hogy mint az Augusztus császár (aki az MTA legújabb őskereszténykuató-részlegének tudományos kutatásai alapján Orbán előképe volt, mint ahogyan Keresztelő Szent János Jézusé - a szerk.)alatt élt Lázár, száz nap múlva feltámad, még ha addig szaga is lesz.

- A Lázár-dekrétumos kormányzási lehetőség ugyan megszűnt, azonban mindenki megnyugodhat, a kormány a helyén van! Van egy dakota-közmondás. Mindenki pótolható, kivéve engem! – nyugtatta meg a polgárokat és az egyéb zembereket Orbán Viktor.

ÉLETRAJZI ADATOK

Lázár János (Hódmezővásárhely, 1975. február 19. – ) magyar politikus, 2002 óta a Fidesz parlamenti képviselője, illetve Hódmezővásárhely város polgármestere. 2010-től a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

Forrás: Wikipedia
 

5 komment · 1 trackback

Címkék: lázár jános

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.02.09. 07:36 Nekrológ

Mai rész: Előfarsang

Szólj hozzá!

Magányos néni a bérházból - olvasói

2011.02.08. 08:00 Hepciás

Stratégiai partnerünktől, a Modoros blogtól kaptuk ezt a halálközeli tematikájú olvasói levelet, amit bizonyos Mr. Iksz jegyez. Köszönjük Mr. Iksz és kössz Modor Tibi.

 

MAGÁNYOS NÉNI A BÉRHÁZBÓL

Ha 20 és 70 közötti férfi vagy, akkor életfogytiglan magáz. Ha hasonló korú nő, a harmadik beszélgetés után ragaszkodik hozzá, hogy tegezd. Persze attól nénizheted, ő nem Szabadszájú Jutka, neki bátran mondhatod: -Szia Jutka néni.

Ha udvarias vagy és viszonylag civilizált megjelenésű, nincs raszta-hajad és piercinged, akkor imád veled beszélgetni. Buszt, villamost, meetinget, mozit simán le tudsz miatta késni.

A nénik többnyire zoon politiconok, de nem a tárgyilagos, technokrata, higgadt Török Gábor-féle vonulatot képviselik.

Vagy mindenről a rohadt komenisták tehetnek, vagy a Horthy-fasiszta, Antall-Boross-Orbán brigád. Kedvelik az úgynevezett szélsőségeket: Thürmer, Csurka, na meg újabban az a jó kiállású fiatalember, a Vona Gábor a lieblingjük.

Minden néninek van plátói szerelme. A szerelem élteti őket, különben már nem is élnének, holt nénikről meg itt nem ér posztolni. (A Modoroson lehet, hogy nem, de itt nagyon is ér. - a Szerk.) Plátóilag szenvedélyesebbek, mint a Bravo-poszteres kamasz fruskák. Plátói szerelmeik között élők és holtak vegyest szerepelnek, de az utóbbiak kissé túlreprezentáltak. A fentebb felsoroltakon kívül a mainstreamebb nénik szerelmei Orbán és Gyurcsány, a már nem élők széles skáláján a Megváltó Úrjézustól, Vitéz nagybányai Horthy Miklóson keresztül Kádár Jánoson át egészen Jávor Pálig és Sárdy Jánosig széles a skála. A legmeghatóbb altípusba azok tartoznak, akiknek fiatalon elhunyt, volt férjük plátóizálódott. Aki többnyire gyorslefolyású csontrákban halt meg, 30-32 évesen. Orvos volt, tanár, vagy újításokat kiötlő, aranykezű szakmunkás, akit mindenki szeretett és olyan jóképű, sharmos ember volt, mint Jávor Pál, vagy Sárdy János. Annak idején sokan tévedésből autogramot is kértek tőle. Ezeknek a néniknek nem született gyerekük és többé soha sem mentek férjhez.

De a néniknek van egy titkos szeretőjük is. Vele távolról sem plátói, hanem szenvedélyes, testi a kapcsolatuk. Persze, csak a nénik gondolják, hogy a szeretőjükről csak ők tudnak, ugyanúgy, mint amikor a templomba pukiznak, és azt hiszik, hogy a légiesen könnyed, altesti malőrt senki se vette észre. És mindegyik ugyanazzal a pasassal kavar. Minden szexuális felvilágosításról szóló magazin-cikkből unalomig ismert, modoros közhely, hogy a legfőbb nemi szervünk az agyunk. A nénik titkos szeretője teljesen hatalmába keríti az agyukat, végül az eszüket is elveszi. Könyörtelen, mint doktor Mengele. Nem hiába, hisz orvoskollégák. Ő nem más, mint doktor Alzheimer.

És amikor a néni fejét éppen titkos szeretője hülyíti, akkor furcsa dolgok történnek. A néni vadabbul váltja az idősíkokat, mint Tarantino a Ponyvaregényben. Ha délelőtt összefutsz vele a gangon, amikor agyilag éppen 1996–ban tartózkodik, akkor arról érdeklődik, hogy mit szólsz hozzá, az oroszok a Boris Jelcint újraválasztották elnöknek? Meg szidja egy sort a Bokros-csomagot, amit már egy éve vezettek be, de persze, hogy nem lett attól jobb, csak a mocskos komenistáknak, viszont azok a szemét-paraziták ugye mindig jól járnak. És hiába készülsz fel 1996-ból, speciel olyasmivel úgy sem villoghatnál a néni előtt, hogy abban az évben halt meg Tupac Shakur, mert ilyen szubkultúrában mozgó nénit úgy se nagyon találsz, viszont a többi érdekes, 1996-os adattal se tudsz vele érdemben kommunikálni, ha délután újra összefuttok a gangon, mert ő akkor már lehet, hogy 1969-ben jár:
- Képzelje, az amerikaiak a Holdra szálltak, még a Kossuth is bemondta, nem csak a Szabad Európa!


A nénik legnagyobb természetes ellenségeik a hiénák. Két fő fajuk ismert, az egyik a piti kisstílű:

- Kedvesem, maga ki tetszik lenni?- kérdi tőlem a fehér botos, vak néni.
- Iksz vagyok, a másodikról, Ikszné férje.
Akkor legyen szíves nézze meg ezt a bankjegyet, hogy biztos ötszázas-e? Az orvosnál annak a kedves ápolónőnek szeretném odaadni. (Ok, szarul áll az egészségügyünk, de egy kilencven feletti vak nénitől egy ötszázast elfogadni? Hmm.) Mert képzelje, a múltkor vettem egy szelet dinnyét,és a visszajáróval becsaptak, ráadásul a dinnye se volt érett.
Kívánom a kilencven-valahány éves, vak nénit becsapó zöldségesnek, hogy éljen százhúsz évig, de vakuljon meg ő is nyolcvan éves korában és haláláig minden nap jusson eszébe, hogy amikor még látó volt, becsapott egy vak nénit.

A nagypályás hiéna a lakásra pályázik. Ha egy magányos néninél egy csokor virággal, bonbonnal, ünneplőbe öltöztetett kiskamasszal látogatóba érkezik a távoli rokon, akkor elkezdődött az idősotthon-hadművelet. Nem sokára egy életre elbúcsúzhatunk a nénitől.

3 komment

Címkék: magányos néni

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.02.02. 07:59 Nekrológ

Mai rész: Méhlepény gazdagon

Szólj hozzá!

NEMHUNYT SZALAI ANNAMÁRIA - ÁLHALÁLHÍR

2011.02.01. 07:07 Korgó Len

Szalai Annamária
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke
(1961 – 2010)

2010 utolsó napján, szilveszterkor otthonában váratlanul elhunyt Szalai Annamária (†49), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke. Január közepén helyezték örök nyugalomba a Farkasréti temetőben, szűk családi és baráti körben.

A széles nyilvánosság csak most értesülhet a tragikus eseményről, mert az írott és az elektronikus sajtó eddig nem adott hírt Szalai Annamária elhunytáról.

– Nem akartuk elhallgatni a Médiatanács elnökének halálát – áll a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Lapkiadók Egyesülete és a Sajtószakszervezet közös nyilatkozatában. – Az új Médiatörvény hatályba lépése óta a nagy közfigyelmet kiváltható híreket publikálás előtt az Önkontroll Testület vizsgálja felül, hogy társadalmi, nemzeti, kisebbségi, kulturális vagy vallási közösségeket, csoportokat ne sértsünk meg. Egyben ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Médiatörvény elősegítheti az öncenzúra kialakulását.

Az NMHH közleményben tudatta, hogy vizsgálatot indít közszolgálati kötelezettség elmulasztása tárgyában valamennyi médiaszolgáltató és sajtótermék kiadó ellen, és leszögezte, hogy minden alapot nélkülöznek azok a vádaskodások, melyek szerint az internet totális tartalomszűrése akadályozta meg az NMHH elnök halálának nyilvánosságra kerülését. Ugyanakkor jelezte az internetszolgáltatók felé, hogy hamarosan letölthető honlapjukról a Censor 2.0 szoftver javított változata.

Életrajzi adatok:

Szalai Annamária 1961. szeptember 16-án született Zalaegerszegen, három diplomával és két elnökséggel rendelkezett.

Forrás: hirado.hu
 

1 komment

Címkék: szalai annamária

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.01.26. 08:11 Hepciás

A mostani, Rambó néni című poszt kicsit más helyen.

Szólj hozzá!

NEMHUNYT SPIRÓ GYÖRGY - ÁLHALÁLHÍR

2011.01.25. 07:29 Hepciás

A Kossuth-díjas író, költő és műfordító életének 66-dik évében, tragikus körülmények között hunyt el. Halálának oka egy banális félreértés. Közelebbről, hogy alkatilag, hanghordozásában és gesztusaiban hasonlított Julian Assangera, a diplomáciai titkok kiszivárogtatására szakosodott Wikileaks-csoport első emberére.

A CIA szakemberei sajnálkozásukat fejezték ki az eset miatt. Spirot saját járulékos veszteségüknek (ún. collateral damage - a szerk.) tekintik. Emlékére Washington D.C-ben a National Theatre színpadra viszi a Csirkefejet, Spiró emblematikus drámáját, Guantanamón pedig könyvtárat neveznek el róla.

- Julian Assange elborgárgyörgyösödésétől tartottunk, viszont ha alaposan górcső alá vesszük, a Napnál is világosabb, hogy a végzetes elspirogyörgyösödése bizonyult  óhatatlanul fátumszerűnek. Különösen, ha a Kossuth-díjas íróról és a nemi erőszakkal vádolt oknyomozó gerillaújságíró-vezérről készült videoelvételeket vetjük össze, nyilvánvalóvá válik, hogy hasonlóságuk valóban döbbenetes, és mint bebizonyosodott, sajnos egyben végzetes is. - jelentette ki egyik neve elhallgatását kérő forrásunk.

ÉLETRAJZI ADATOK:

Spiró György (Budapest, 1946. április 4. – ) Kossuth-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanult magyar–orosz–szerbhorvát szakon 1965–70 között. 1970–71-ben a Magyar Rádió külpolitikaiújságíró-gyakornoka. Az Újságíró Főiskolán 1972-ben szerzett újságíró és szociológus diplomát. Folytatás a Wikipedián.

2 komment

Címkék: spiró györgy

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.01.19. 08:15 Hepciás

Eheti:Szkander

Szólj hozzá!

NEMHUNYT ARNOLD SCHWARZENEGGER - ÁLHALÁLHÍR

2011.01.18. 07:22 Hepciás

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Arnold Alois Schwarzenegger (†62), testépítő, színész, üzletember, politikus, a közelmúltig Kalifornia állam kormányzója.
Az egykori Mr. Univerzummal, majd minden idők egyik legjobban fizetett hollywoodi filmsztárjával egy intenzív lefolyású szívelégtelenség végzett. A kiváló fizikumú, fiatalos Schwarzenegger hirtelen halálára nem utalt semmilyen előzetes jel.


Az első infarktusát követően az USA elnöke is meglátogatta.
- Arnold hosszú karrierje során az infarktusnál jóval keményebb ellenfelekkel is megbirkózott, biztos vagyok a felépülésében!- jelentette ki magabiztosan Barack Obama. Sajnos a kincstári optimizmusa megalapozatlannak bizonyult. Néhány órán belül a második, végzetes szívrohama fosztotta meg az ausztriai Graz és vidéke egykori izompacsirtáját a hosszú, gondtalan nyugdíjas kor felhőtlen kiélvezésétől.


- Szegény Schwarzi egészségét a Miami Press-gate csinálta ki. A médiahatóság, és a cenzort kiáltó tiltakozók is őt, a Governert bombázták a complaneikkel. – nyilatkozta blogunknak honfitársunk, Andy Vajna, aki az elhunyt üzlettársa, és egyben közeli jó barátja is volt.
Mint ismeretes, még Schwarzenegger kaliforniai kormányzóságának végén robbant ki az egész amerikai sajtót borzoló Miami Press-ügy. Egy magyar nyelvű Los Angeles-i kis közösségi rádióállomás az internetes honlapjára ugyanis feltöltötte az 1991-es, Szalai Annamária által szerkesztett, Miami Press címen megjelent, tiszavirág-életű nénis magazin néhány oldalát. Hiányos ruházatú, és pucér, egyes jeleneteken leszbikus szexet imitáló hölgyekről készített fotók, valamint pornográf tartalmú novellák is kikerültek a Szabad Rádió internetes felületére (Szabad Rádió: az ügyben érintett Los Angeles-i magyar nyelven sugárzó közösségi adó – a szerk.).
A kaliforniai médiahatóság különösen a pornónovellák miatt kezdeményezett eljárást a Szabad Rádióval szemben.
A derék kaliforniai cenzorok médiaszabályozók, ugyanis statisztikai adatokkal igazolták, hogy az etnikailag rendkívül vegyes, vonzáskörzetével együtt tizenhét és fél milliós Los Angelesben közel kétszázezren beszélnek magyarul, beleértve kiskorúakat is, akik egészséges fejlődését hátrányosan érinthette a pajzán szöveg.
A bírságolás ellenzői a médiahatóság érveit nevetségesnek tartják.


„A magyarok már egy kéthetes Lossyban töltött vakáció után is csak erős angol akcentussal törik az anyanyelvüket, a második-harmadik generációs magyar gyerekekről nem is beszélve. Nem jobb a helyzet a közoktatásban, nyelvtanfolyamokon magyarul tanulók szövegértésével sem. A Trush Avenuen (a kaliforniai állami nyelvvizsgabizottság Los Angeles-i székháza – a szerk.) pedig olyan avitt, akademikus módszerekkel tanítják a magyart, hogy egy felsőfokú szí levelt sikeresen letevő vizsgázó a bjudapesti Dzsozeph-townban szomjan halna, mert egy helyi pubban még egy fröccsöt se tudna kikérni. Jó esetben legfeljebb ha két májnor értette a pornó-sztorykat.” – áll a Szabad Rádió válaszlevelében. A hatóság végül megszüntette az eljárást. Erről az ügy kapcsán indított (és azóta sem frissített, viszont bizonyára felszentelt) blogban nyugtatták meg a sajtószabadságot féltő kaliforniaiakat.

ÉLETRAJZI ADATOK

Arnold Alois Schwarzenegger (Thal, Ausztria, 1947. július 30. ) osztrák születésű amerikai testépítő, színész, üzletember és politikus, jelenleg az Egyesült Államok-beli Kalifornia állam 38. kormányzója. Fiatalkorában testépítő eredményeivel ért el sikereket, majd a filmezés felé fordult és hollywoodi akciófilmjeivel világhírűvé vált. További részletek a Wikipedián.

Szólj hozzá!

Címkék: arnold schwarzenegger

FIZETETT HIRDETÉS (x) + VENDÉGSÉGBEN

2011.01.12. 08:04 Hepciás

Eheti: Bombahír

 

A b-oldal blogon haknizunk. Klikk ide.

Szólj hozzá!

A Lujza uszkárjának szomoru története, ha valaki még nem ismerné

2011.01.11. 07:07 Korgó Len

Nekrologistaként tudjuk a helyünket a világban: egyszerű iparosok vagyunk, jól-rosszul – szerény tehetségünknek megfelelően – próbálunk megfelelni küldetésünknek, tisztességgel írjuk a nekrológokat; a magunk egyszerű módján végezzük azt, amire rendeltettünk. Ám néha ránk vetül a csillogás, és találkozhatunk a művésszel.

Mai posztunk írója korunk talán legjelentősebb művésze, nyelvünk megújítója, az irodalom revitalizálója, közéleti polihisztor és erkölcsharcos. Fogadjátok szeretettel Bisztő Gyalla alkotását!

Fájdalommal eltelt hangon tudatom, hogy tavaj elhúnyt a Lujza uszkárja, amejet néha behozott a krimóba, bár az nem szerette az édes italokat, mint gazdája, aki eggy tissztességes asszony, bár néhanap, mintha kevéssé figyelt volna szeretett ebére, aki eggyszer bekapta az Izoldnak a papagáját, aki beledugta a cigarettaszipkáját az uszkár fenekébe, hogy a szeretett madár kapjon levegőt, de a kutya elszalatt, és csak késöbb jött meg a szipka nélkül, de egyébiránt eggy minden tekintetbe tisztességes kutya volt, csak amikor eltávozott körünkböl, akkor a Lujzán ronda pörsenések jelentek meg bánatába, de azokat nem láttam közelröl, hiszen a Lujza tisztességes asszony, és különben is ceruzára lehetne tekerni a melleit, bár azokat se tekintettem még meg.
 

2 komment

Címkék: a lujza uszkárja

FIZETETT HIRDETÉS (x)

2011.01.05. 07:59 Hepciás

Az eheti címe: Snowboardozás papokkal és drogrehabosokkal

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása