Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Rasszista botrány Mandela temetéspróbáján - ÁLHÍR

2010.11.12. 08:20 Hepciás

A BBC fennállása legnagyobb botrányán megy keresztül. A brit közszolgálati csatornánál a szépkorú közéleti szereplők temetésének próbájára minden évben sort kerítenek. Korábbban így ment ez közel 20 éven keresztül, a 2002-ben 101 évesen elhunyt, rendkívül népszerű Erzsébet anyakirálynő, II. Erzsébet édesanyja évenkénti temetéspróbái alkalmával. Napjainkban pedig a betegeskedő Vaslady, Margaret Thatcher, idén 85 éves volt miniszterelnöknő és a legendás Nelson Mandela, az apartheid utáni Dél-Afrika idén 92 éves első elnöke temetését próbálják el évente egyszer.

Nelson Mandela temetése bizonyára a világ legnagyobb médiavisszhanggal övezett, ilyen jellegű kegyeleti szertartása lesz, így különösen érthető, hogy a patinás BBC semmit sem bíz a véletlenre.

Ezek után érthető, hogy óriási közfelháborodást váltott ki, amikor kiszivárgott, a temetéspróbát előkészítő munkafázisokban részt vevő BBC alkalmazottak belső e-mail váltásaikban Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét, és a vélelmezhetően a gyászceremónián leggyakrabban kameravégre kerülő hivatalos vendéget, az USA első színesbőrű elnökét, Barack Obamát következetesen Nigger 1-ként és Nigger 2-ként emlegették.

A nemzetközi méretűvé duzzadt botrány hatására Nagy-Britanniának mind a washingtoni, mind a pretoriai nagykövetét azonnal magához rendelte a két fogadó ország külügyminisztériuma.

David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke személyesen kért bocsánatot az érintettektől és azonnali hatállyal felmentette a BBC igazgatóját.

- Ha az évek óta válsággal küszködő angol labdarúgó válogatott felemelkedése érdekében az olasz Fabio Capello személyében immár a második külföldi szövetségi kapitányt bíztuk meg, akkor ugyanezt megtehetjük a BBC-vel is! – nyilatkozta Cameron és egyben bejelentette, hogy a kiváló magyar médiaszakembert, Szalai Annamáriát kérték fel a BBC irányítására.

A britek hatalmas lelkesedéssel fogadták Szalai Annamáriát és szakértői csapatát, akiket csak Annipannis Magical Magyars néven emlegetnek. A fanatikus angol Szalai-rajongók igényeinek kielégítése érdekében egy szemfüles vállalkozó kiadta a Szalai főszerkesztésében az 1990-es évek elején megjelent Miami Press című cicis-puncis szoftpornó magazin néhány angolra fordított számát, amit a derék britek úgy vesznek, mint a cukrot.

Szalai Annamária első intézkedéseként levette a műsorról a BBC összes adását és az új műsorterv kialakításáig az egykori Budapest TV régebbi felvételeit sugározzák.

A Hardtalk című műsoron edződött angol nézőknek, (amely közéleti beszélgetős show-ban gyakran háborús bűnösök, kegyetlen fekete-afrikai diktátorok is megszólaltak) eleinte túl nagy falatnak bizonyult a telefonkagylóba szellentő betelefonálókkal hadakozó Anettka műsorainak a befogadása, de viszonylag hamar ráéreztek ennek az új minőségnek a varázsára. Egyedül a Dominák és Fétisprostituáltak Érdekvédelmi Szövetsége fordult panasszal a brit médiahatósághoz, mert jelentős keresetkiesést okozott számukra, hogy kuncsaftjaik inkább a BBC-n műbőr melltartóban bájcsevegő, szálkás testű Anettkát nézik [a perverz angolok az ilyen lipótfejű futóbolondokat egyébként is bálványozzák – a szerk.] ahelyett, hogy náluk költenének.

Szalai Annamária a csodacsapata felállításakor kiemelt hangsúlyt fektetett a rasszizmus elleni harc külső megjelenítésére is. A tévés tapasztalat mellett ezért választotta dreamteame két arcául a színesbőrű Fekete Pákót és a színesfémbőrű Győzikét.

Győzike családostól költözött át, és mivel a királyi család is tevőlegesen kiveszi részét a BBC presztízsének visszaállításában, II. Erzsébet felajánlotta, hogy a Buckingham-palotában, egy részükre kialakított lakrészbe költözzenek. Néhány, Győzikéék által kért átalakítást már végre is hajtottak és az angolkert egy részén zebrafarmot létesítettek. Itt folyik, immár ifj. Gáspár Győző új munkaadója, a BBC sugárzásában a Győzike show felvétele.

- Hamar megszoktunk, mindenki nagyon kedves velünk. – nyilatkozta Bejja Asszony a The Sun királyi tudósítójának. - Az öreglány [II. Erzsébet királynő – a szerk.] imádja a lányainkat. Otthon csak Bözsi mamának szólítjuk. A Harry herceg meg nagyon összemelegedett az Evelynünkkel. – Ki tudja, egyszer még anyakirálynő leszek?

A Győzike show mellett a polgári végzettségét tekintve kvantumfizikus Ph. D. ifj. Gáspár Győző Stephen Hawkinggal közösen vezeti a BBC új természettudományos ismeretterjesztő műsorát: Easy physics with Little Vinnie and Steve-címmel, ahol a zömében fizikai feladványok helyes megfejtőit rappeléssel és táncolással jutalmazzák. Stephen Hawking a rappelős-táncolós betétek előadásában értelemszerűen nem vesz részt.

A humán beállítottságú Fekete Pákó Salman Rushdieval vezeti az Easy physics társadalomtudományos testvérműsorát, az Easy literature with Black Pako and Salman-t. Amíg Salman Rushdie a telefonokat fogadja és az SMS-falat kezeli, addig Fekete Pákó egyenes adásban szimultán fordítja Krasznahorkai László Sátántangóját angolra és jorubára, illetve néha lazításként lefordít egy-egy Varró Dani verset és a megfelelő ritmuskép meglelése érdekében ilyenkor kongán kíséri saját magát.

Az angolok istenítik művelt és szerény honfitársainkat. Szeretnék behatóan megismerni hazánk kultúráját, ezért tömegesen íratkoznak magyar, lovári és joruba nyelvtanfolyamokra.


 Bözsi mamáéknál zebrasimogatáson

Virág és Evelyn magántanulók közös alkotása az Eton College kézművesfoglalkozásán

Szolgálati közlemény: Igény esetén folyt köv. a BBC-t az erkölcsi posványból kimentő, Annipannis Magical Magyars csodacsapat további tagjainak a bemutatásával és feladataiknak ismertetésével. Addig is nézzék a megújult BBC-t Anettkával, Győzikével és Pákóval. Putting news first!

12 komment

Címkék: mandela fekete pákó győzike

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr722441571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2010.11.12. 10:15:41

Idefigyelj! Szokásom szerint tízkor kelek, éppen kávézok. És még csak délelőtt van. Mi lesz itt délutánra? :)

Palmer Eldritch 2010.11.12. 10:24:15

A cím miatt próbáltam modoros lenni, de a 3. bekezdés végénél mégis felröhögtem, majd folytattam.
Köszi :)

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.12. 10:55:32

Áááh, ez a nap is jól indul. Nagyon köszönöm!

Falusi_metálos 2010.11.12. 11:54:31

Akkor most a Pákó az N1 a Győzike az N2 ?

A dupla fekete, reggel üt.

nezavarjmasokat 2010.11.12. 12:37:04

Mi a probléma abban, hogy a niggert niggernek nevezik??? Akkor az eszkimó sem eszkimó? "A mákostészta legyen mákostészta"

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.12. 13:16:28

Rohadt hosszú, és marhára unalmas meeting volt? Éjszakázás? Bepiáltatok? Vagy mégis hogy keletkezett ez a Mű! Mert egyszerűen csodálatos! Felér 4 másik poszttal. Egyszerre!

Friedmann Juci 2010.11.12. 13:36:27

büszke vagyok, hogy itt publikálhatok. könnybe lábadt a szemem.

Hepciás 2010.11.12. 13:39:06

Mindenkinek nagy-nagy köszönet, Pákót, Győzikét, Anettkát, neccharisnyát és végül, de nem utolsósorban Juci kolleginát is beleértve.

Hepciás 2010.11.12. 13:40:18

@Hepciás:
Itt a beckstageban nem is temetéspróba, hanem Grammy-díj átadó próba zajlik!:-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.12. 14:02:48

@Hepciás: No igen. Annak a díjnak a cikiség értéke bőszen illik egy temetési főpróbához. Vagy Pákóhoz. Grammy-t Pákónak!

Ja, és nem muszáj nyalni. Azt megteszi az uram is, ingyen és bérmentve. :D

Hepciás 2010.11.12. 16:02:09

@neccharisnyás útonálló:
Csak a Grammy hangulatot akartam hozni.
Mr. Neccharisnya, egészségére!:-)
süti beállítások módosítása