Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

ÉLETÉT VESZTETTE MIND A 33 CHILEI BÁNYÁSZ - ÁLHÍR

2010.10.22. 07:30 Hepciás

Autóbusz szerencsétlenségben életét vesztette mind a harminchárom, nemrég hétszáz méter mélyről sikeresen kimentett, bányabalesetet szenvedett chilei bányász.

A sors kegyetlen fintora, hogy csupán néhány nappal azt követően haltak meg a bányászok, miután az egész világ végigkövette csodával határos kimentésüket. A sikeres mentőakció egyébként óriási műszaki bravúr volt és fényes példája a nemzetek közötti önzetlen összefogásnak. Ausztráliai és kanadai szakemberek mellett a NASA nagytudású munkatársai is segítették a mentést.

Önzetlen segítségnyújtásból most sem volt hiány. A bányászokat szállító autóbusz ugyanis az Andok egy többezer méter magas, hegyi szerpentinjén hibásodott meg. A fékhibás járművet a szörnyű tragédia bekövetkezte előtt közel fél óráig uralta a sofőr. Míg kétségbeesetten az úton tartotta az egyre jobban felgyorsuló buszt, a bányászoknak sikerült mobiltelefonon segítséget kérnie.

Csak néhány száz méteren múlott, hogy az USA- és a chilei tengerészgyalogság közös hadgyakorlatáról nem érkezett meg időben a helyszínre két óriáshelikopter, akik egy kifeszített, speciális tankfogó hálóval állították volna meg a végül egy hétszáz méter mély szakadékba zuhant autóbuszt.

A bányászok a történetük megfilmesítési jogáról szóló szerződés ünnepélyes aláírási ceremóniájára tartottak, amikor bekövetkezett a baleset. A megfilmesítési jogoktól így elesett hollywoodi filmstúdió szóvivője, miután kifejezte együttérzését, jelezte, hogy bízik benne, a hozzátartozókkal is meg tudnak egyezni és nem marad el a művészi alkotás elkészítése. Egyben bejelentette, hogy a második résznek, a tragikus buszbaleset megfilmesítésének az előkészítése is megtörtént, Unlucky 33 munkacímmel. [Az első rész munkacíme: Lucky 33 – a szerk.]

Mi magyarok sajnos ebben a tragédiában is negatív szerepet játszunk. Mint ismeretes, a biztonsági előírásokra fittyet hányó bányatulajdonosok magyar származásúak, ráadásul most meg az derült ki, hogy a fékhibás autóbusz gyártója egy, többségében Széles Gábor, korábbi Ikarus vezér által tulajdonolt, chilei – bolíviai – venezuelai – magyar vegyesvállalat.

A megrendült chileiek dühüket hazánk ellen fordították. A chilei magyar nagykövetségre Molotov-koktélokat dobáltak, cseresznyefából állítottak a diplomáciai épület elé máglyát és a bejárati kapura vörösiszappal írtak trágár, gyalázkodó kifejezéseket.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor kifejezte együttérzését az áldozatok családtagjaival és az egész chilei néppel, és megígérte a chileieknek, hogy a magyar kormány minden segítséget megad a chilei hatóságoknak a felelősök felkutatása és példás megbüntetése érdekében. Egyben önmérsékletre intette a randalírozó chileieket és mintegy gesztus értékkel felajánlotta, hogy a chilei főváros, Santiago elavult tömegközlekedésének fejlesztése érdekében kiküldi a BKV tapasztalt szakértőit.

13 komment

Címkék: chilei banyaszok

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr12389044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.10.24. 09:52:16

Azt hittem, lejjebb nincs. Tévedtem..Tekintsétek minden hozzászólásom tárgytalannak. vitázni akartam, de veletek nem érdemes.

Én a nagy cenzúra ellenző, a mai naptól támogatom a cenzúrát. A hozzátok hasonlók miatt van rá szükség.

Én kérek elnézést. De tényleg..

Hepciás 2010.10.24. 18:16:13

@Aabroncs:
700 m alatt tényleg nincs nagyon semmi. Kiváló meglátás, cenzúrára szükség van. Néhai Frank Zappa (ő tényleg)is azt üzente annak a szervezetnek, akik a kiskorúak védelme érdekében különböző betűkóddal jelöltették volna meg a CD-k erőszakos, vagy erotikus tartalmát, hogy csak így tovább. Legyen az erőszakos tartalom esetén "V" mint violence stb. és ha az előadó mondjuk zsidó, akkor "J" mint Jewish

Celtic 2010.10.24. 20:00:37

Hat, legalabb nem lesz filmen, ahogy egymas segget/agyvelejet eszik. Ez is valami.

Unlucky33: ez ut :) A szornyu, hogy mi itt csak rosszindulatuan viccelodunk, de a t. mediamogulok minden indulat nelkul, csak a penz miatt kepesek lennenek ezt a filmet megcsinalni es ezt a cimet adni neki. Sot, akar sajat kezuleg beletaszitani a buszt a szakadekba, hogy megfilmesithessek (de ezzel a temaval mar foglalkozott a Cannibal holocaust is)

Hepciás 2010.10.25. 17:38:30

@Celtic:
Ne viccelj már (vagyis de, csak ne mondd azt, hogy rosszindulatúan:-)). Miért lennénk rosszindulatúak attól, hogy a halál felől közelítjük meg a fonák élethelyzeteket?
Attól még a poénjaink/posztjaink lehetnek rosszak, közepesek vagy adja isten, jók, de ez nem annak a függvénye, hogy a gyászt járják körül.
És persze elehetnénk rosszindulatúak is, de ez ránk nem jellemző, a kitalált elhunytakkal meg ritkán vagyunk azok. Jelen "jelenetben" a bányászokkal végképp nem vagyunk rosszindulatúak.
Kommented többi részével 100% egyetértek:-)

Celtic 2010.10.25. 18:11:07

@Hepciás: Oke, csak ez nekem most sok volt. Marmint amit en mondtam, hogy a '73-as repulogep-balesethez hasonlitottam ilyen profan modon: "egymas segget/agyat eszik".

Hiaba, van az ugy, hoyg az ember sajat magara erzi, hoyg kisse tullott a celon.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.28. 15:38:17

Final Destination - hiába hibázza el, egyszer úgyis utolér.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.05. 20:42:09

Eleve az egész Nekrológ blog egy tahósággyűjtemény, de ez még azon belül is egy ritka bunkó ötlet volt...

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.11.08. 19:48:58

@A.. Közbiztonság Szilárd: Nem értik..Egyébként igen.Szerintem is ez a legdurvább meg a Viszkis, a családja halálra rémült..Ismerősök mesélték, állítólag a szülei azt hitték meghalt..Nekik meg ez humoros..

Hepciás 2010.11.08. 20:49:59

@Aabroncs:
Elég sokan értik. Lásd kommentek, lájkolások. A fiktív halálhír nem feltétlenül (speciel ezen a blogon sohasem) a más halálának a kívánásáról szól, már elég rég tartjuk neked a tanfolyamot:-)
Aha, ismerős mesélte. Akkor biztos nyugodtak voltak, mint a krokodil, amikor fegyverrel kirámolt egy csomó bankfiókot, meg az egész ország körözte, mert elszökött a zsaruktól. Nem egy negyedikes kislány álhalálhírét posztoltuk ki, az ilyen "csemegét" meghagyjuk neked, csak légyszives nyiss erre egy saját blogot:-)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.11.09. 19:58:02

@Hepciás: Olvasod Te magad? Tehát Te vagy hivatott eldönteni, hogy kinek a halálhírét keltheted?Ki beszélt halál kívánásról Te buta barom? Fel sem tudod fogi...A családja egy ideig azt hitte meghalt a gyerekük, mert Te viccesnek képzeled magad...

Tudod mit? Valóban alatta vagytok egy szintnek, kár veletek vitázni..Egyszerűen nem elég rá a neveltetésetek és az intelligenciátok..Tehát azért mert Ambrus Attila halálhírét keltettétek és rémítettétek halálra szüleit, Te igazolva érzed a tetted..Mert ő bűnöző a szüleikkel, rokonaikkal Te megteheted..A gyerekük, családtagjuk bankrabló, megérdemlik.Te vagy a bíróság és az ítélet végrehajtó és őket is elítélted...Valóban nem tudok rátok mit mondani. Sötét állatok vagytok..

Hepciás 2010.11.09. 21:54:01

@Aabroncs:
Legközelebb készülj fel ismerőseidből, ha már ilyen vehemensen véded nem létező sérelmeiket:
"Csíkszeredán született 1967-ben, édesanyja másfél évesen elhagyta"
A töredéke alatt ráguglizhattál volna a wikiben, mint amíg megírtad a szokásos, higgadt, megfontolt és átgondolt kommentedet:-)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.11.10. 10:38:28

Sohasem fogod megérteni..Nem vagy rá képes...Arra pedig végképp nem, hogy a hibát elismerd..Még egyszer, utoljára kérdezem, tehát, ha a fiam bűnöző lenne, vagy bármi, Te erkölcsileg fel vagy hatalmazva, hogy halálhírét keltsd és bárkit, akihez közel állt, ezzel megrémíts?Szülőt, (az apja él)barátot, ismerőst? Képes vagy egyáltalán felfogni mit okoz, ha valaki azt hiszi egy másik emberről, aki jelent neki valamit, hogy meghalt? Az,hogy milyen ember, Te döntöd el és erkölcsileg igazolva vagy, mert ő bankrabló vagy akármi, ami a Te megítélésed szerint belefér?? Megint kérdezem, kik vagytok ti, hogy úgy gondoljátok, nektek ezt lehet?? Mitől lettetek Ti erre felhatalmazva?

Az pedig, hogy minden hozzászólásod kínodban teli raksz szmájlikkal, attól még kilóg a lóláb..Egyébként figyelemmel kísérem, milyen "népszerűek" is vagytok, a "rengeteg" lájkot és elismerő komentet...

Hepciás 2010.11.10. 11:39:46

@Aabroncs:
Huba, most már azt is jobban tudod, még nálam is, hogy a szmájlikat kínomban rakom ki?
Itt egy sor, ennyire kínlódok:
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

"AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. "

Ennyit kellene elolvasni, ott fenn jobb oldalt, oszt jónapot.

Lentebb részletezve, vicclap, stb.

Neked szóltak, hogy halálra rémültek, viszont miután megynugodtak, küldtek nekünk egy mailt, hogy huncut egy zsiványok vagyunk, mint Attila fénykorában.
Még Szmájli is volt a végén!
süti beállítások módosítása