Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

NEMHUNYT LOVASI ANDRÁS - ÁLHALÁLHÍR

2010.08.09. 12:05 Hepciás

Lovasi András
(1967-2010)
Kossuth-díjas könnyűzenész

A Kossuth-díjas dalszövegíró-énekes, képzőművész, színész, könnyűzenei szervező-érdekérvényesítő, a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) mozgalom egyik szellemi atyja, az egykori Kispál és a Borz együttes énekes-frontembere, a Kiscsillag zenekar énekese, a Fishing on Orfű fesztivál alapító-társzervezője, életének 43-dik évében, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

- Pótolhatatlan veszteség érte a kortárs Kossuth-díjas társadalmat. – nyilatkozta a Nekrológ Blognak Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő-író-műfordító.

„Potyogtasd el a nápolyi-morzsát
Rajzolj pöcsöt a plakátnak
Sínek hosszán moccan a MÁV
Tanítható olajfolt a mamádnak”

- csak így kapásból idéztem a tömérdek remekműből az egyik, lírikus teljesítményben Petrarca szonettjeihez mérhető színvonalú Lovasi dalszöveget.

- Bandi közvetlenségével nemcsak a közönséget, hanem minket, a pályatársait is lenyűgözte. – jelentette ki művésztársa, Bárdos Deák Ágnes, a Kontroll Csoport underground zenekar alapító énekese, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével díjazott előadóművész.


- Csatlakozom Ágihoz, mondta Rátgéber László kosárlabdaedző, a "Magyar sportért" miniszteri oklevél, a Pro Civitate-díj, a Máv Arany Vasutas fokozat , a Za Zasluge - orosz állami kitüntetés, és egyéb kitüntetések birtokosa, Lovasi András személyes jó barátja. - Szegény Bandi egyáltalán nem volt címkóros. A saját szememmel láttam, amint egy koncert után percekig beszélt az egyik rajongójával, holott az illető valószínűleg semmiféle kitüntetéssel sem rendelkezett.


ÉLETRAJZI ADATOK:

 

Lovasi András (Pécs, 1967. június 20.) Kossuth-díjas magyar könnyűzenész, az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és szövegírója, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzője.
1987-től[1] a Pécsi Tudományegyetemen tanult földrajzot, ám később eltanácsolták. Házas, két gyermeke született, Dóri (1992) és Eszter (1996). 2001-ben Bandi a hegyről címmel szólólemezt jelentetett meg.
2005-ben az ex-Kispálos Ózdi Rezsővel, Bräutigam Gáborral és Leskovics Gáborral megalapította a Kiscsillag zenekart.
2007-ben a Hangzó Helikon sorozatban Heidl György Lackfi János verseire írt dalait énekli.
2009-ben az európai parlamenti választáson a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt által alakított listán a 16. helyen szerepelt.
Munkásságáért 2010. március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki.
Forrás: Wikipedia

 

31 komment

Címkék: lovasi andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr432209261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Zalan 2010.08.09. 13:11:47

Ezzel a fejjel Nobel-díjat is kaphatna. Vagy bölcsész pornó oszkárt.

bigcalm · http://lefety.blog.hu/ 2010.08.09. 14:28:55

Tisztelt nekrológblog szerkesztők!
Magamat elég szabad gondolkodásúnak tartom, de ez az egész még engem is kiakasztott.Nem szeretnék itt szitkozódni vagy bárkit is megbántani, de mivel ez egy blog és a bejegyzéseket kommentálni is lehet, gondoltam élek a véleményformálás jogával.Felháborító a tény, hogy ti/önök mások ál, illetve valós halálhírével dobálóztok/nak.Ebben a humor legkisebb szikráját sem látom és az "élcelődés" jóérzésű határain is túl megy.

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2010.08.09. 16:39:17

@pelepocok :):
Tisztelt Pecelopocok:-)!

E posztot a Facebookon 12-en megjelölték, mint nekik tetszőt, a többit pedig több százan, ha nem több ezren. Úristen, rajtunk kívül még ennyi humortalan ember?

Idáig egyetlen valós halálhírt posztoltunk ki és az jeleztük, hogy a valós halálhírekkel részünkről nincs viccelődés, illetve a kegyeletsértő kommenteket töröljük.

A véleményformálás jogával természetesen továbbra is élhetsz.

Üdvözlettel:
Nekrológ Blog Szerkesztőség

krferi 2010.08.09. 20:50:01

Ja, hogy ezen röhögni kell? Gratulálok.

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2010.08.09. 21:27:24

@krferi:
Nem feltétlenül, csak akinek tetszik. Hogy is mondjam, ez afféle réteg-, mondhatni intellektuális humor. Mint a Kispál és a borz zenéje. Nem egy térdcsapkodós Sas-kabaré. Ha te az olyasmit jobban kedveled, biztos vagyok benne, hogy itt az interneten is sok-sok vidám, mókás tartalomra bukkansz. Sikeres szörfözést!

Cloud 2010.08.09. 22:31:51

Mondjuk én sem tudom ebből kihámozni a humort.
Csupán az hogy valakiről kreálunk egy ál halálhírt, az mitől humoros? Pláne úgy hogy valós életrajzi adatokkal, a gyereki nevével! tesszük mindezt...Attól hogy Parti Nagy Lajos nyilatkozik benne? Vagy hogy ma van a búcsúkoncert? Na és? Legalább valami irónia, vagy feketehumor..., de semmi...

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.08.09. 22:42:47

@Cloud:

Nagyszerű stílusérzék páratlan kritikai érzékkel kombinálva, felülmúlhatatlan kritikusunk vagy, köszönjük.

Amúgy ott se láttad az iróniát, ahová beírtuk?

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.08.09. 22:45:49

@pelepocok :):

Csak nyugodtan, nem szívjuk mellre, inkább köszi a kritikát. Az "élcelődés jóérzésű határain" azonban mindenképpen túl szeretnénk jutni, ott unalmas az élet, itt izgalmasabb.

Cloud 2010.08.09. 22:54:47

:)
Látom bírjátok a kritikát...:)
Páratlan humorérzéketek van, és intellektuálisak is vagytok (ezt ti magatok is elárultátok magatokról....:))))
A szerénység nagy erény és hát nem biztos hogy le kell sajnálni azt, akinek nem jön be a fennsőbbrendű stílusotok...
De ez csak egy vélemény. :)

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.08.09. 23:28:21

@Cloud:

Látom bírod a kritikát. Nem kell lesajnálni minket, ha nem omlunk össze egy kritika miatt. De ez csak egy vélemény.

Hepciás 2010.08.09. 23:33:43

@Cloud:
Jaj, dehogynem bírjuk a kritikát. Kifejezetten örülük neki. Bocs, ha Korgó Len és Nekrológ Blog szerzőtársam kommentjeiből mindez nem jött le.

Akkor megpróbálom humorelméleti megközelítésben tálalni szerény blogunk krédóját, már elnézést a képzavarért.
A Nekrológ blog egyik fő jellemzője a fikció és a valóság elegye.
A minimalista humort kifejezetten kedveljük, mint tette (sajnos egyre ritkábban) azt a kölcsönösen tisztelt Bede Márton például ebben az írásában:
matula.hu/index.php?section=article&rel=27&id=317

Amikor is a Matulában Orbán Viktor helyett úgy válaszol Tamás Gáspár Mikós egy cikkére, hogy azt akár maga Orbán is írhatta volna.

Szerintünk az Újszövetséget is átszövi egy szelíd, ironikus humor. Pl az unalomig ismételt "boldogok a lelki szegények" frázis, avagy Jézus részéről a tanítványok lábának megmosása, hisz tudta jól, hogy kizárólag általa válnak közimserté.

Szóval, mi valahogy így képzeljük a humort "művelni" és persze nem biztos, hogy igazunk van:-).

Ja, és ebben a posztban a könnyűzenészek, labdajáték edzők túldíjazására építettük a poén cunamit, bocs, ha nem jött át.

Earthlink (törölt) 2010.08.09. 23:59:16

Meghalt a király, Éljen a király!

Cloud és tsai:
egyébként szerintetek nem humoros, hogy a rencer ellen lázadó nagy rokkisteneink és istennőink mind átvették a kitüntetést a rencertől?

Ez annyira vicces, hogy megér egy nekrológot. Bár ezt sztem Lovasi kossuth-díj átvételekor kellett volna megírni inkább... :D

Earthlink (törölt) 2010.08.10. 00:01:48

kedves szerkesztő srácok, szerintem ti meg túlságosan belebonyolódtatok a magyarázkodásba. A jó költő is leszarja, hogy ki mit gondol a műveiről! :)

Egyébként szerintem az egész magyar zenei élet kaphatna egy nagy nekrológot, miután már tisztán biznisz az egész. Megette ezt is a kapitalista fostalicska.

Hepciás 2010.08.10. 00:15:29

@Earthlink:
Te vagy a mi emberünk, de mi minden olvasót igyekszünk kiszolgálni. Persze csak amíg piaci alapon blogolunk, majd a Kossuth-díj átvételét követően az elefánttoronyból fikázzuk az olvasóinkat:-)

Earthlink (törölt) 2010.08.10. 00:25:55

micsoda szervilis társaság!!! :D nahát

az viszont már valami volt, hogy az orosz zseni matekos Perelman nem vette át az 1 dollármillás díjat, amit a Poincare sejtés bizonyításáért ítéltek neki, nem holmi vacak dalszövegekért... azzal azé lendített egyet a fej az emberiség szekerén... Szóval az már valami... az ilyen jöttment köpönyegforgató ál-rockhős arcok meg maradjanak máááár... nem rossz, amit csinálnak, csak a plebs azabaj, nem látja mögöttük azt a büdös anyagit, hogy miért is ÉRI MEG csinálni ezt 23 évig... hmmm hmm hmmm azabaj.. az ARC a baj...

Earthlink (törölt) 2010.08.10. 00:31:07

imádom ezt a fejet:

Perelman: Hagyjanak békén (index részlet)

Az 1966-ban született matematikus visszautasította egyebek között a matematikai Nobel-díjnak tekintett, és szintén tetemes összeggel járó Fields-díjat 2006-ban azzal, hogy a kitüntetésnek számára nincs semmi jelentősége. „Ha a bizonyítás helyes, nincs szükség külön elismerésre" – mondta akkor, és ugyanez volt a véleménye az Évezred-díjról is.

Perelman, ha nagy ritkán megszólal, csak annyit kér, hogy hagyják békén, és elmondja, hogy nem érdekli sem a hírnév, sem a pénz. „Sem munkámban, sem személyemben nincs semmi érdekes. Én csak tudom, ha azt mondom, hogy azok, akik ezt a felhajtást csinálják, nem a barátaim" – mondta a Komszomolszkaja Pravdának 2006-ban. Édesanyja egyszer annyit mondott el fiáról, hogy „Grisa szereti a zenét, meg a kását és a rántottát", és nem szeret emberekkel érintkezni.

A matematikus az Évezred-díj kapcsán az újságíróknak a zárt lakásajtón keresztül annyit mondott: „Megvan mindenem, ami kell".

HÁÁHÁÁ HÁÁÁ, ez kibaszott NAGY!!!!! (bocs, csak azért vágtam ide, hátha tanulnak belőle azok, akinke szóól) :)))

don rafael 2010.08.10. 09:17:51

attól még nem lesz valami intellektuális humor, hogy ti azt mondjátok.
a Sas-kabaré sem vicces, és ez a blog sem.

de provokációból ötös.

villanysanyi 2010.08.10. 09:30:29

Amin szerintem ki lehetne akadni, az az lenne, ha valaki, valóban elhunyt halálával viccelnének. De itt nem erről van szó.
Én például, ha saját magamról olvasnék ilyet, legfeljebb röhögnék egyet, és/vagy elgondolkodnék a nekrológ tartalmáról, és azt, hogy egyáltalán miért került megírásra, és miért épp most.
A velvet.hu és társait a magam részéről kicsit problémásabb "tartalomnak" ítélem...

Korgó Len · http://nekrolog.blog.hu/ 2010.08.10. 09:32:09

@don rafael:

Keressük a receptet folyamatosan, de akárkinek a haláláról írunk, egyik sem intellektuális humor. És hát itt a Nekrológon mégse írhatunk gasztroposztokat.

@Earthlink:

Marhára nem érdekel, mit mondasz!

Amúgy egy Perelman nekrológ is felmerült, mert tényleg nagy arc. Na, fejbentartom és rászámolok.

nightcoder 2010.08.10. 10:23:20

@don rafael: Egyertelmu. De nem csak provokaciobol, hanem izlestelensegbol is otos. Nekem ez a Woody Allen idezet jutott eszembe az egesz oldalrol: If a guy comes out onstage at Carnegie Hall and throws up, you can always find some people who will call it art.

@villanysanyi: Szerintem azert azon is kiakadnal, ha valaki a terhes feleseged halalhirevel viccelne meg, vagy halalos beteg hozzatartozodeval.

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2010.08.10. 11:08:21

@Earthlink:
Perelman nagy kedvencünk. Szervezhetne egy celeb átnevelőtábort. Ezt csak azért írom neked, mert cseppet sem érdekel minket a véleményed:-).

@don rafael:
Pedig van akinek a Sas-kabaré is vicces. Én nem mernék ilyen bátran általánosítani, de ez biztos azért van, mert a mi blogunk sem vicces.

@villanysanyi:
Ezzel 100% egyetértek. Sajnos nehéz lesz elhitetnünk az olvasók millióival, hogy nem a mi bérkommentelőnk vagy:-)

@nightcoder:
Woodyt szerkesztőségilleg kedveljük. Javaslom a Kertész Imre posztot, olyan Woodyval kapcsolatos infókhoz juthatsz, amit magyarul először mi publikálunk.

Ami az ízlést illeti, már az ókori újmexikóiak is megmondták, hogy: „De gustibus non est disputandum” .

Villanysanyi, te, én és a legtöbb olvasó valószínűleg kiakadna azon, ha a saját terhes felesége, halálos beteg közeli közeli hozzátartozója halálhírével viccelődne bárki, ezért ilyen posztokat nem is közlünk.

villanysanyi 2010.08.10. 12:01:56

@nightcoder:
Azért, ha a feltételezett terhes feleségem az ország egyik legsikeresebb rocksztárja lenne és ma lenne a búcsúkoncertje, akkor nem biztos, hogy annyira kiakadnék. Másrészről tudtommal Lovasi nem terhes...
@Nekrológ:
Lehet bérkommentelőnek jelentkezni? Nekem épp jól jönne egy kis plusz pénz...

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2010.08.10. 12:35:28

@villanysanyi:
Persze, küldd el a CV-det, és megbeszéljük a részleteket. Napi tízmillió látogatószám fölött egész komoly zsebpénzt kereshetsz:-)

don rafael 2010.08.10. 12:35:53

@Nekrológ: sőt, van akinek a kutyaszar is vicces.
ám ha az olvasók nagy részének nem jön át a 'poén', lehet elgondolkodnék a helyetekben, hogy valamit elbasztam. persze nyilván kényelmesebb azzal áltatni magatokat, hogy aki nem érti az entelektüel fekete humort, az ostoba meg troll meg humortalan földműves.

kívánok szép napot

villanysanyi 2010.08.10. 12:42:42

@Nekrológ:
Ezt visszautasítom! Komolytalan ügyletekbe nem megyek bele.
Maradok tisztelettel

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2010.08.10. 13:18:10

@don rafael:
Ez így van. Ízlések és pofonok. Sajnos a tények makacs dolgok, momentán többen lájkolták ezt a posztot, mint akik kommentben hozzád hasonlóan kifejtették, hogy nekik nem tetszik.
Szerintem nem vagy humortalan földműves, csak másmilyen humorra vagy vevő. Nincs ezzel gond, virágozzék 100 virág, engem speciel elszórakoztat, ha ilyesmiről trécselünk, legyen az az én különbejáratú perverzióm:-)
@villanysanyi:
Három hónap próbaidő alatt bizonyíthatsz. Így már tetszik az ajánlat?

Kenley 2010.08.10. 21:25:59

Bár post nem különösebben ragadott meg, de a szerzők kommentjein igen jól szórakoztam, csak így tovább ;)

Hepciás 2010.08.10. 23:20:17

@Kenley:
Ahh, köszönjük. Kezdjük felismerni, hogy a humorra nevelés, a humorelmélet, a humor oktatás az igazi erősségünk. V.ö.: "Aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja."

Naki vagyok kerdojel 2010.09.01. 13:40:07

@pelepocok: Hát kedves pelepocok, nem tudom, mi a problémád. Nyilván nem vetted észre, hogy a név szándékosan el van írva... és még sorolhatnám a vicces részeket a posztból, de minek, ott van fent, bárki elolvashatja.

Az ilyen blogok annak viccesek, akik valamennyire ismerik a főszereplőt ("Lovasi"-t). Nekem tetszett.

Amúgy ha lenne az Internetnek távirányítója, most a figyelmedbe ajánlanám, de mégsem teszem, mert tényleg jogod van a véleményedhez.

Csak meg ne sértődj, annyit nem ér az egész. Persze ha akarsz, megsértődhetsz - csak úgy mondtam...
süti beállítások módosítása