Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Temetés 2.0

2010.11.24. 09:20 Korgó Len

Ma a koporsós és urnás temetést variálják a szolgáltatók, amiknek a lényege, hogy az elhunytat vagy teljes életnagyságában (pardon), vagy hamvasztva helyezik örök nyugalomba. Vallásos vagy polgári, koporsó vagy urna, urna vagy szórás, illetve szórásos temetés változatos helyszíneken, és körülbelül ki is merültek a lehetőségek.

A temetési iparágat közelről figyelők tudják, hogy a kegyeleti szolgáltatások új generációja közeleg felénk, hamarosan gyökeresen megváltozik a temetkezés évezredes gyakorlata. A Nekrológ szerkesztősége hazánkban most először számol be a Temetés 2.0 módszeréről, amit Amerikában már néhány hónapja nagy sikerrel alkalmaznak a progresszív temetkezési vállalatok.

Virtuális Temetés

Az ügymenet a hagyományos temetkezési szolgáltatásokkal megegyezően indul, hiszen a halotti anyakönyvi kivonat és a temetési engedély beszerzése, a gyászjelentések készítése, a rokonok értesítése szolgáltatásokra itt is szükség van. A gyászszertartás, az örök nyugalomba helyezés azonban egy merőben új módon történik. Ennek megértéséhez legjobb, ha a szertartás kifejlesztőjét és implementálóját, Mark Zuckerberget idézzük.

A Facebook az élet minden területén megtalálható, nélkülünk nincs munka és nincs szabadidő. Az internettel rendelkezők túlnyomó része Facebook felhasználó is egyben, és nem szeretnénk, ha a felhasználóink száma csökkenne egy esetleges halál bekövetkezte miatt. Ezért a Facebook profilt kiegészítettük egy új mezővel, a „nem”, „érdeklődés” és „születésnap” után az „életstátusz” megadására is lehetősége van a felhasználóinknak. A mező default értéke „élő”, ami „halott” állapotra is változtatható, amennyiben a halotti anyakönyvi kivonatot bemutatja az elhunyt egy ismerőse a Facebook adminisztrációnak. A státuszváltozás egyben indítja a Facebook temetési szolgáltatását is: az elhunyt ismerősei automatikus értesítést kapnak a temetésről, az elhunyt profiljának „vallási nézetek” mezője alapján a virtuális szertartás a kívánt időpontban elindul. Rajongói csoportot is készítünk az elhunytnak, virtuális sírgondozási lehetőséggel.

Reméljük, hogy az új szolgáltatásunk nemcsak a fiatalok körében lesz népszerű, hanem a nyugdíjas korú potenciális felhasználók érdeklődését is felkelti, gyorsan növelve a Facebook felhasználók számát, és így a piaci erőnket.

A Nekrológ blog, mint a Facebook magyarországi promóciós partnere, a posztot lájkolók között kisorsol négy darab Facebook virtuális temetést, egy éven belüli felhasználási lehetőséggel.
 

5 komment

Címkék: temetés

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr972451443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpal 2010.12.15. 14:21:46

Szerintem ezt akkor megnyertem.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.15. 22:16:31

@szpal:

Gratulálunk a nyereményedhez, kivel kapcsolatban akarod felhasználni? Ha saját magadra, akkor kérjük a halotti anyakönyvi kivonatodat.

szpal 2010.12.15. 23:09:26

Meglesz. Hamarosan. Milyen címre kell?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.16. 09:28:18

@szpal:

Küldheted a szerkesztőségi mailboxba: nekrolog.blog_kukac_gmail.com

Nem probléma, ha meggondolod magad, pár hónappal ki tudjuk tolni a határidőt.

Hepciás 2010.12.17. 08:58:00

@szpal:
Várjuk, de ha ismét mártírkodnál, akkor gyűrd fel a gatyaszárat:

"...a Moly.hu társoldala a Jaffa Kiadó, háziszerzőnk hebraisztikával foglalkozik, a zsidók egyébként is mindenhol ott vannak, természetes igény lehet tehát arra, hogy fasisztákat ne tűrjünk meg soraink között. ..."

Nálunk ennyiért még szóbeli megrovás sem jár, annak ellenére, hogy már csal a tel-avivi versenyhivatal jóváhagyására várunk ahhoz, hogy a Nekrológ Blog International Publisher felvásárolhassa a Jaffa Kiadót.