Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Kövér László nekrológja

2012.09.14. 09:00 Nekrológ

Kövér László él és virul, viszont  ha ma meghalna, akár ilyen is lehetne a nekrológja.

kover_ff.jpg

Nem a  Párt Ökle távozott az Örök Vadászmezőkre, hanem a Vezér vesztette el a zabláját

Dr. Kövér László (†52), az a bizonyos "Köteles Kövér", a kérlelhetetlen, reggelire "három komcsit négy libsivel" keresztbe lenyelő, kendőzetlenül panelprolizó imázsával híressé-hírhedté vált  politikus szíve megszűnt dobogni.  A rendszerváltás óta folyamatosan az országos politikai elit első vonalába tartozó fideszes politikus, az országgyűlés elnöke, Orbán Viktor hűséges harcostársa rendkívül megosztó egyéniség volt. Közel annyian félték és gyűlölték, mint Orbánt, viszont  a Fidesz első számú vezetőjétől eltérően, őt senki sem bálványozta.

Kövér nem volt a kompromisszumok embere, ha úgy tetszik, egy cseppet sem politikus alkat, politikai értelemben emiatt tíz évvel ezelőtt egyszer már csaknem meghalt.

"Ha találnak jó gerendát, akkor arra kössék föl magukat"

2002. március 23-án a békéscsabai Ifjúsági Házban hangzott el a budapesti olimpia ötlete kapcsán Kövér László híres „köteles beszéde". A beszédről később Kövér is elismerte, hogy – számos egyéb hiba mellett – ez is hozzájárulhatott a Fidesz 2002-es parlamenti választási vereségéhez.

Később, 2006-ban maga Gyurcsány Ferenc vallotta be büszkén Debreczeni József Az új miniszterelnök című könyvében, hogy az ő stábjuk kerekített a „nem agresszív, nem fenyegető" beszédből „egy kis rossz szándékkal" rendkívül sikeres lejárató akciót.

A fő cél a Fidesz legyőzése volt a választásokon, a Kövér László elleni karaktergyilkosságon keresztül. Mindkettő sikerült.

"Mi csináltuk meg a "»köteles akciót« is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés."

Gyurcsány Ferenc szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

A magyarországi balliberális oldalnak azóta is Kövér László a legfőbb – talán még Orbán Viktornál is nagyobb –, fideszes mumusa. Kövér azonban nagy politikai túlélőművész volt, a 2002-es választási fiaskót is átvészelte a köteles nyilatkozatával együtt, mi több személyes elégtételként élte meg az ellene karaktergyilkosságra készülő Gyurcsány Ferenc politikai összeomlását. (Pedig politikai karrierjük is nagyjából egyszerre, egy helyen kezdődött; Kövér és Gyurcsány volt 1988-ban a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsának (MISZOT) két alelnöke.)  Könnyedén kiforgatható, szókimondó nyilatkozataiból származó sebezhetőségéből azonban nem tudott, sőt valószínűleg nem is akart tanulni.

A kamarillapolitikus

Kövér igazán elemében magát a titkosszolgálatok körül érezte. Az első Orbán-kormányban miniszterként felügyelte a szolgálatokat, de ellenzékben is a legszívesebben e bennfentes, a közszereplők szennyesébe is betekintést nyújtó infók körül sertepertélt. A jelenleg is regnáló Orbán-kormány alatt, Schmitt Pál lemondását követően, mint házelnök egyben ő lett az ideiglenes köztársasági elnök és Orbán Viktor első számú favoritjává vált a váratlanul megüresedett köztársasági elnöki posztra, viszont e, legmagasabb közjogi pozícióba helyezése ellen ő maga tiltakozott a leghangosabban, hiszen a tartalommentes, üres, reprezentatív csillogás soha sem vonzotta. Korábban azonban Schmitt kinevezését is állítólag hevesen ellenezte (Persze mindezt a fideszes fiúk zárt ajtók mögött intézték.) Kövér az egykori olimpikon-helyezkedőművészt túl kevésnek és egyben túl soknak (hiszen a kommunista-érában is már komoly, az akkori rendszerhez feltétlen lojalitást igénylő posztokat töltött be) tartotta. Amikor Schmitt a plágium-ügyébe belebukott, Kövér a rá jellemző módon, ahelyett, hogy a: "Na ugye, én már jó előre megmondtam, hogy ráfizetünk ezzel a bohóccal!"-szajkózásával fényezte volna önmagát, már közvetlenül Schmitt Pál lemondásakor, parlamenti házelnökként a bajsza alatt morogva, a lemondó Schmittnek több tiszteletet követelve, lekommunistázva osztotta ki az MSZP-seket. Mint ha egy focicsatár, miután parádés gólt lő az ellenfél hálójába, szándékosan gyorsan bekotorna egy öngólt is, nehogy még véletlenül is ünnepeljék. Kövér bölcsességét dicséri, hogy nem vállalta el a köztársasági elnöki pozíciót. Míg Áder János Elnök Úr az izraelita honfitársainkat ért sérelmek apropóján lassan gyakrabban jár zsinagógába, mint Slomó és Csanád együttvéve, addig a zsivány, magyaros-betyárbajuszos Kövér László kobakján meglehetősen tájidegenül mutatott volna a sábeszdekli. 

Aki Orbánnal is mert ordibálni

Kövér – aki kifelé látszólag egy csendőrtiszt –, valójában a demokratikus önmérséklet utolsó Fideszen belüli bástyája volt. Az azeri baltás gyilkos szégyenteljes kiadatásakor a meghunyászkodó seggnyalókkal ellentéteben ő volt az egyedüli Orbán bizalmasai közül, aki őrjöngve próbálta lebeszélni a miniszterelnököt a morálisan vállalhatatlan döntésről. Az országos politika csúcsán töltött, idestova két évtized alatt ő maradt don Orbán udvartartásában az egyetlen őszinte, szókimondó consigliere.

Mi lesz velünk a NER egyetlen valamirevaló ballasztja nélkül?

Legyen Neked könnyű a föld, Laci! Találd meg lelki békéd a rendhagyó temetésedet követően, amit Te magad kértél; tudniillik, hogy Szőcs Géza költő, egykori kultuszminiszter – hasonlóan, mint Nyirő Józsefét –, a Te hamvaidat is egy reklámszatyorban vigye az Utolsó Igaz Magyar Földre, Székelyországba, hogy ott szórjon szét a szélrózsa minden irányába. Minket, túlélő magyarokat meg az Isten óvjon attól, hogy a klasszikus-seggnyaló Szijjártó Péter és a bármiféle morális fék nélkül, gátlástalanul törtető Lázár János asszisztálása mellett I. Orbán elkövessen valami bődületes, a Nemzetet az ázsiai zsákutcába végleg visszavető ballépést.

J.A.

Szólj hozzá!

Címkék: Kövér László

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr874775037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása