Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

NEMHUNYT FALUDY FANNY - ÁLHALÁLHÍR

2010.10.18. 07:30 Friedmann Juci

Szörnyű baleset áldozata lett Faludy Fanny (†35), aki nemrég nyilatkozott róla, hogy reméli, újra megtalálja a szerelem Gyurka halála után. Az író özvegyére a szomszédok találtak rá a könyvespolc romjai alatt – Fanny asszony halálát egy meglazult tipli okozta. A sors romantikus iróniája, hogy a tragédia helyszínére érkező mentők a kezében egy nyitott Pokolbéli víg napjaim kötetet találtak, amit egykori kedvese kézzel, külön neki dedikált - ugyanis az idős költő gyakran kiadta a dedikálást outsourcingba tanítványainak, mint Rembrandt, vagy maga Havas Henrik.

Bár az erdélyi születésű írónő szerint tartottak tőle a férfiak, mégis rengeteg hódolója akadt férje halála után, viszont a büszke fiatalasszony egyikőjükben sem találta meg a számára megfelelő párt, habár lehet, hogy csak amiatt, mert másra vágyott, hiszen egyik nemtől sem zárkózott el, mint ahogy Faludy György sem vetette meg a férfiakat.

“A világnézetünk azonos volt Gyurkával, így nem okozott nekem lelki gondot, hogy férfival is volt szexuális kapcsolata. Nem voltak titkaink egymás előtt, mindketten azt vallottuk: a szexualitás csak az érzelem megnyilvánulása. Gyurka szép volt számomra, a 64 éves korkülönbség ellenére, gyengéd szerető. Nőket, férfiakat egyaránt vonzott kisugárzása. Mert élni, nem félt attól, hogy megbotránkoznak szerelmi viszonyain. Nem tudott kispolgári korlátok között gondolkodni.”

Storyonline – 2008. január

- Szomorú, hogy egy ilyen szép, és életerős fiatal nő egyedül halt meg. Folyton Gyurkáról mesélt, hogy mennyire szeretett volna tőle egy kislányt, és emiatt még a költő unokájától is megpróbált spermát kérni, hogy a gyermek hasonlítson a költőfejedelemre. Sosem fogom elfeledni. Rengeteget segített nekünk, szinte a lányunkként szerettük. - mesélte könnyek közt a szomszédasszonya, aki rátalált Fannyra a szörnyű tragédia után.

A modern, felvilágosult gondolkodású nőt barátai, és mind saját, mind férje rajongói gyászolják.

8 komment

Címkék: faludy fanny

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr232363997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.10.18. 08:52:21

Szörnyű tragédia. RIP Fani. Pedig hol tarthatna irodalmunk ca 20-30 év múlva, ha az unokaspermától megfogan az új géniusz!
Félig OFF: 1999 nyarán pesti lakásomon vendégül láttam egy magyarul nem beszélő párt, akik napközben szigeteltek.Egyik nap kezembe nyomtak egy könyvet, mondván, ezt a Szigeten kapták, ők nem értik, nekem viszont jól jöhet. Egy Faludy-korszak előtti Kovács Fanni kötethez jutottam és belelapozva, na meg a fülszöveg láttán már akkor tudtam, hogy mekkora kincshez jutottam. Pl. a Magyar Matrózszövetség Elnöke v. valami ilyesmi (ez nem vicc!) is írt hozzá ajánlót.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.18. 09:02:48

Nem kell annyit olvasni, pláne nem gyűjteni a könyveket. Ez az eset kitűnő példa az olvasás káros következményeire.

A nekrológ kitűnő, gratulálok!

Hepciás 2010.10.18. 09:25:29

@Levéltáros:

Szóval ezért hülyültem el? Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe!

Kössz szépen, a te blogod is klassz. Ha van kedved/időd és elég tehetségesnek érzed magad, te is küldhetsz hozzánk vendégposzt-tervezetet. Aztán ki tudja, lehet, hogy szőrösszívű Korgó Len (ő a Nekrológ személyzetise) téged is bevesz a csapatba.

Božena Slančíková 2010.10.18. 12:40:42

To je dobrá správa.

Kár,hogy nem igaz.Már csak azt remélem,hogy jól írtam, bár a google fordító egy nagy szar.

Hepciás 2010.10.18. 12:46:35

@Božena Slančíková:
Biztos jó, mi nem értjük, a nagy szar google fordítóval meg se próbáljuk ellenőrizi.

Tájékoztatom, hogy a Nekrológ blog hivatalos nyelve egyelőre a magyar.

A szlovákra, mint blogunk új hivatalos nyelvére előreláthatólag 2011 mádosik felében kerül sor.

Miután megjelennek az alábbi posztok:

Elhunyt Bugár Béla

A szlovák büntetés-végrehajtás végrehajtotta Malina Hedvig nyilvános megkövezését

A Vladimir Meciar repülőgép-anyahajó kikötött a Vigadó téren.

AntiChrist™ 2010.10.18. 22:43:27

Ó, ne már!
Épp hétvégén találkoztam egy haverommal, aki azt állította, hogy hallott egy olyan emberről, akinek van egy olyan ismerőse, aki nem tart az özvegytől. Azt nem tudom, hogy az illető férfi vagy nő - de szerintem ez Fannynak mindegy is lett volna.
Erre tessék...

Friedmann Juci 2010.10.18. 22:45:40

@AntiChrist™: még bármi lehet. nézd, én is itt vagyok. pedig...

najmanna 2010.11.03. 17:14:36

fanny: ez a fannyad rövidítése?
süti beállítások módosítása