Nekrológ

AKINEK HALÁLHÍRÉT KELTIK, SOKÁIG ÉL! EGY BLOG, AHOL MEGEMLÉKEZÜNK AZ ÉLŐKRŐL. nekrolog.blog_kukac_gmail.com címen adhatók fel részvéttáviratok

Friss topikok

Címkék

alföldi róbert (1) angelina jolie (1) arnold schwarzenegger (1) a lujza uszkárja (1) a roswelli fogoly (1) bálna (1) bede márton (2) biszku bela charles zentai (1) blogmotor (1) bodoky tamás (1) borat (1) centrum parkolási kft (1) chilei banyaszok (1) csehszlovákia (1) csirke 72 (1) dél amerikai vándorzenész (1) demján sándor (1) demszky gábor (1) devenyi tibor (1) diego maradona (1) dubajozas (1) duma szinház plakát (1) egydiplomás (1) elvis presley (1) erdelyi zsolt superman (1) fábry sándor (2) faludy fanny (1) fekete pákó (1) forddal nyaralok (1) friderikusz (1) friedmann juci (1) gaskó istván (1) gáspár győző (1) geréb ágnes (1) grigorij jakovlevics perelman (1) győrffy miklós nagyinterjú hepciás korgó len (1) gyurcsány ferenc (1) hagyó miklós (1) hajdú péter (1) hüvelygomba (1) hypos feri (1) julian assange wikileaks (1) karafiath orsolya (1) kelemen anna (1) kertész imre (1) kiszel tunde (1) kis gergo (1) kovács lázár (1) Kövér László (1) krinolin tengeri malac (1) latinovits zoltán (1) lázár jános (1) léderer andrás (1) liptai claudia (1) lovasi andrás (1) lujza friedmann juci (1) magányos néni (1) magyar györgy (1) mandela fekete pákó győzike (1) medveczky ilona (1) mészáros márton (1) michael schumacher (1) modor tibor (1) mogács dániel (1) mókamester (1) moldova györgy (1) moldova györgy uj péter (1) neil armstrong (1) nicolas sarkozy (1) novák előd (1) nyelvész józsi (1) omid (1) osama bin laden (1) overdose (1) pal istvan (1) pannon puma (1) para kovács imre (1) paul polip (1) péter anna (1) pokorni (1) qtpie (1) sebeok janos (1) semjén zsolt (1) sixx anyádat is nyuggenrek hívod (1) spiró györgy (1) stohl andras (1) szalai annamária (1) szily laszlo (1) szőke andrás (1) szűrös mátyás (1) tankcsapda (1) tarlós istván (1) temetés (1) terry black (1) top 10 2010 (1) torgyán józsef (1) vágó istván (1) vásárhelyi mária (1) veiszer alinda (1) vona gabor (1) vörösiszap (1) william clay ford (1) winkler róbert (1) reza mir sayafi (1) Címkefelhő

Nemhunyt Léderer András - olvasói - - ÁLHALÁLHÍR

2010.08.26. 08:30 Hepciás


(1984. augusztus 27. – † 2010. augusztus 16.)

Tisztázatlan körülmények között – 26. születésnapja előtt 12 nappal –, holtan találták budai társasházi lakásában Léderer Andrást, volt szabad demokrata ügyvivőt, ifjúságpolitikust és melegjogi aktivistát.
Léderer András 1984. augusztus 27-én született Budapesten. A Lauder Javne tanulója volt, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán hallgatott történelmet. 2002-ben lett az SZDSZ tagja, 2006-tól a liberális párt ifjúsági tagozatának, az Új Generációnak az elnöke, 2008-tól a párt országos ügyvivője volt. 2009-ben, a párt európai uniós választási kudarca miatt – több társával együtt – lemondott tisztségeiről, és kilépett a liberális pártból
Éveken át mondott beszédet a budapesti Pride rendezvényein, mindig kiállt a homoszexuális kisebbség jogegyenlőségéért.
Többször járt Grúziában, ahol emberi jogi szervezeteknél végzett karitatív munkát. A jövőben Angliában, emberi jogi területen akart tanulmányokat folytatni.

A BRFK sajtóügyeletese szerint a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes után nyomoz nagy erőkkel. Az indítékok jelenleg ismeretlenek. A szóvivő megerősítette, hogy a lakásban jelentős gyógyszerkészítményt találtak a helyszíneléskor, ami azonban nem magyarázza a fulladásos halált. Az idegenkezűséget azért nem zárják ki, mert a lakásban több különböző márkájú cigarettacsikket találtak. Léderer, ismerősei szerint, márkahű volt.
A Blikk információi szerint szerelemféltés gyanúja is felmerült a haláleset kapcsán. Több meleg témájú oldal – többek között a pride.hu – is saját halottjának tekinti a fiatal politikust. A GayRomeo.com meleg oldalon gyászprofilok jelentek meg Léderer fényképeivel. Terry Black pedig krokodilkönnyeket morzsolva adott riportot az RTL Klub Fókusz c. műsorának. Rácz Károly elismerte, hogy Lédererrel sosem találkozott.
A kuruc.info hírportálon a Magyarok Nyilai terrorszervezet és a Gój Motorosok Egyesülete is magukra vállalták a gyilkosságot, de a rendőrség ezt cáfolta.
Grúz ismerősei szerint az Abház Fegyveres Erők tagjai is elkövethették a merényletet. Az FSZB (Oroszországi Föderáció Biztonsági Szövetségi Szolgálata) és az orosz nagykövetség ezt a lehetőséget időközben már kizárta.

Barátai, ismerősei hitetlenkedve nyilatkoztak a tragédiáról. „Andris a Sziget fesztivál utolsó napján még velünk mulatott, jókedvűen ivott a Fénynél, majd utána a Hilltopnál is együtt piáltunk. Igaz, elggé ittasan távozott, de ez nála bevett gyakorlat volt. A taxis kivételesen fel is vette, erre tanúnk is van! Biztosan a radikálisok és a Jobbik áll az eset mögött!” – közölte letörten egy nevét és arcát nem vállaló barát a Tv2 Aktív c. műsorában.

Az SZDSZ korábbi vezetői letörten nyilatkoztak a halálhírről. Magyar Bálint, Pető Iván, Kuncze Gábor, Horn Gábor és Kóka János a jelenlegi politikai vezetést vádolta a tragédiáért. Fodor Gábor, Ungár Klára és Béki Gabriella megrendülésüknek adott hangot. Gulyás József, volt országgyűlési képviselő a Magyar Televízió Este c. műsorában saját magát okolta a halálesetért, ugyanis anno ő coming outolt a fiatal politikus helyett a Nap-Keltében. Gulyás szerint „András sohasem tette túl magát ezen”.
Kóka János a Best magazinnak kifejtette: ma már biztosan képviselővé választották volna Léderert. „Hatalmasat hibáztam!” – fűzte hozzá, amikor gyermekeiről készített fotósorozatot a hetilap.

A mára már nem létező ifjúsági szervezet, az SZDSZ Új Generáció korábbi elnökei – Gusztos Péter, Csőzik László és John Emese – gyászsörözésre hívta össze a volt tagságot, Léderer kedvenc helyére, a Fogasházba. A búcsúalkoholizálás 2010. augusztus 27-én, 19.30-kor kezdődik, ahol mindenki pillantást vethet a volt vezető hamvaira, és gyásza jeléül elhelyezhet az urnában egy szál cigarettát.

Szolgálati közlemény:

Gyanítjuk, hogy szülinapi ajándéknak szánta néhai Léderer Andrásnak hey,kop'! művésznevű  spanja ezt a posztot. Részünkről ennek semmi akadálya. Színvonalas olvasói posztoknál a beküldő motivációja számunkra közömbös. Mi több, az ötletet meglovagolva, megfontoljuk, hogy új szolgáltatást indítunk. Születésnapokra, házassági évfordulókra, stb. meglepetés nekrológírást vállalunk.

ÉLETRAJZI ADATOK

Léderer András (Budapest, 1984. augusztus 27. – ) magyar politikus, 2006 és 2009 között az SZDSZ Új Generáció elnöke. Az SZDSZ Országos Ügyvivői Testületének tagja volt, 2009-ben kilépett a pártból.
 

Tanulmányok

1991 és 2003 között a budapesti Lauder Javne iskolában tanult. Jelenleg egyetemi hallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakon.
 

Politikai pályafutása

A közéletben aktívan 2002-ben kapcsolódott be, ekkor lett az SZDSZ tagja. 2003-ban az SZDSZ Új Generáció országos ügyvivőjének választották, 2004-ben a szervezet alelnöke lett. John Emese távozása után, 2006-ban lett az SZDSZ Új Generáció elnöke, 2008-ban újraválasztották. 2008-ban a Szabad Demokraták Szövetsége Országos Ügyvivői Testületének tagjává választották. Az országos pártvezetés tevékenysége miatt 2009-ben előbb lemondott ügyvivői pozíciójáról, később az Új Generációban betöltött tisztségéről is, majd kilépett a pártból.

Forrás: Wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: léderer andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://nekrolog.blog.hu/api/trackback/id/tr432238076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása